Hlavní obsah

Skalp jedniček i africké zlato dodaly Bonnerové s Hermannovou pohodu, nový kouč legraci

Praha

Od loňského 17. místa na Prague Open udělaly Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou rázný pokrok na cestě mezi světovou elitu. V říjnu v čínském Sia-menu získaly skalp brazilských světových jedniček Juliany s Mariou Antonelliovou, o dva měsíce později si do jihoafrického Magaungu doletěly pro nečekaný předvánoční dáreček. Jako druhé české plážové volejbalistky vyhrály turnaj Světové série.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Barbora Hermannová a Martina Bonnerová (vpravo) v Praze na turnaji Světového okruhu.

Článek

„Takové skalpy nám dodají sebevědomí a dokážeme si, že na to máme. Teď by to chtělo sebevědoměji nastupovat do zápasů proti vyrovnanějším týmům, abychom je porážely,“ říká Bonnerová.

Chtějí potěšit fanoušky

Větší vyrovnanost zatím dvojici chybí, což potvrdily i ve čtvrtek na Štvanici. Nejprve ztratily slibně rozehraný zápas s nizozemskou dvojicí Braakmanová, Sinnemaová, poté si vyšláply na papírově silnější soupeřky Lili, Maximová z Brazílie.

„V prvním zápase jsme byly nervózní, moc jsme chtěly vyhrát, ale svazovalo nás to,“ neskrývala 23letá Bonnerová. „Chceme tu udělat radost fanouškům, rodinám i našemu týmu, což se v prvním zápase vůbec nepovedlo, ale pak už jsme do toho šly odvážněji,“ pochvalovala si její o rok starší parťačka.

Svůj progres posledních měsíců přičítají i trenérské změně, Milana Hadravu vystřídal v roli kouče Martin Tichý.

S trenérem na cestách

„Pro nás je podstatné, že s námi lítá na turnaje. To je úplně něco jiného, když vám trenér dělá taktiku, rozcvičuje vás, stará se o video a všechno kolem a může s vámi pracovat denně,“ pochvaluje si Hermannová. S cestami kouče stouply i náklady na sezónu, ale díky sponzorům si trenérský doprovod hráčky můžou dovolit.

Na tréninku si teď Bonnerová s Hermannovou užijí také více legrace. „Základ je stejný, vždycky tam musí být servis, příjem, náhra a smeč. Ale teď nám přijde trénink zábavnější, s Martym je sranda,“ pochvaluje si Hermannová.

Reklama