Hlavní obsah

Skandál v Americe! Transgender hráčka sestřelila soupeřku, ta utrpěla otřes mozku a špatně vidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma transgender sportovců opět ožívá. Může za to incident, který se odehrál během středoškolského volejbalového zápasu v Severní Karolíně, kde transgender hráčka sestřelila míčem o rychlosti zhruba 110 kilometrů za hodinu svou soupeřku. Ta se stále potýká s následky po otřesu mozku, který po ráně utrpěla.

Volejbal. Ilustrační foto.

Článek

Incident se odehrál minulý měsíc během středoškolského volejbalového zápasu mezi týmy Hiwassee Dam a Highlands. Hráčka druhého jmenovaného týmu zahrála tvrdou smeč, kterou zasáhla do hlavy jednu z hráček soupeře. Ta se skácela k zemi, ale po chvíli mohla palubovku opustit po svých.

Incident rozpoutal horlivou diskusi až teď, co bylo zjištěno, že tvrdou smeč o rychlosti zhruba 110 kilometrů za hodinu odehrál biologický muž. Hráčka Hiwassee stále trpí následky otřesu mozku, má problémy s viděním a není schopná se vrátit ke hře.

Školská rada okresu Cherokee odhlasovala, že všechny zápasy ženských volejbalových týmů jejích škol proti týmům ze školy Highlands, za kterou transgender hráčka hraje, budou anulovány. K tématu transgenderu se však rada otevřeně vyjadřovat nechtěla.

„Okres se nezúčastní žádného volejbalového zápasu, univerzitního ani juniorského, proti Highlands z bezpečnostních důvodů," stojí v zápisu o zasedání. Sportovní ředitel školy poškozené pouze uvedl, že je nespravedlivé a nebezpečné, aby týmy soutěžily proti Highlands.

Další člen rady dodal, že pro některé týmy existuje konkurenční výhoda a panují obavy o bezpečnost hráček.

Téma transgender sportovců tak znovu ožívá. O rozruch ve světě se dříve postaraly transgender plavkyně Lia Thomasová či cyklistka Emily Bridgesová.

Měli by podle vás transgender sportovci soutěžit ve zvláštní kategorii?
Ano
98,5 %
Ne
1,5 %
Celkem hlasovalo 10662 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články