Hlavní obsah

Skok do neznáma. Největší česká házenkářská naděje si zkusí první zahraniční angažmá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česka už bylo dost, nastal čas sbírat zkušenosti v cizině. Talentovaná česká házenkářka Charlotte Cholevová mění dres. Dvacetiletá spojka od příští sezony přestoupí z mistrovského Mostu do Francie. Zahraje si za Brest Bretagne, kde podepsala smlouvu až do roku 2025.

Foto: Hana Vrbková/Česká házená

Mostecká házenkářka Charlotte Cholevová přestupuje do francouzského Brestu

Článek

Cholevová už je stabilní členkou české reprezentace a oporou Mostu. V letošní sezoně o sobě dala vědět v Lize mistryň, kde Baník sice vyhořel a skončil bez bodu poslední, ale mladá kanonýrka nasázela celkem 76 gólů a obsadila osmou pozici v tabulce střelkyň.

A uvedla se právě i v Brestu, na jehož palubovce nastřílela rovných deset branek. Celek ze západu Francie je dvojnásobným domácím mistrem a letos v Lize mistryň postoupil mezi nejlepší dvanáctku. Aktuálně mu patří druhá příčka tabulky francouzské ligy za stoprocentními Metami.

„Očekávání mám velká. Věřím, že se zlepším ve všech aspektech. A že budu pomáhat Brestu k úspěchu. Ale bude to krok do neznáma i v osobním životě," připustila Cholevová v rozlučkovém videu na sociálních sítích Severočešek.

Na tříleté působení v Mostu bude Cholevová, jejíž dvojče Mathias hraje za Frýdek-Místek a je v širším kádru mužské reprezentace, vzpomínat jen v dobrém. „Poznala jsem tu spoustu kamarádek, spoustu dobrých lidí. Pocity mám smíšené, odchod bude bolet," prohlásila rodačka z Ostravy.

„Cítím, že Most mi předal vše, co mi předat mohl. Je na čase udělat krok vpřed. Byla to dlouhá cesta. Jsem za ni moc ráda. Všem moc děkuju. Snad se ještě někdy setkáme," dodala Cholevová.

Reklama

Související témata: