Hlavní obsah

Drama do poslední minuty. Triumf v Českém poháru slaví Most

Aktualizováno

Házenkářky Mostu porazily v dramatickém finále Českého poháru v Praze Slavii 25:24 a obhájily prvenství. O jejich osmém triumfu za posledních devět ročníků rozhodla branka Charlotte Cholevové 13 sekund před koncem.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Finále Českého poháru mezi házenkářkami Mostu a Slavie

Článek
Fotogalerie

První poločas vyhrál Baník 14:10, po změně stran však Mostečanky polevily a Slavia vyrovnala na 19:19. Vítězky posledních devíti ročníků domácí soutěže znovu odskočily, ale necelou minutu před koncem Pražanky opět srovnaly skóre. Na pozdní gól Cholevové už ale slávistky odpovědět nedokázaly.

"Nedařilo se nám v koncovce. Naše úspěšnost nebyla na takové úrovni, jakou bychom si představovali. Celé utkání jsme dotahovali a v závěru měl soupeř více štěstí," řekl svazovému webu trenér Slavie Jan Salač. "Malý svátek házené ještě před vyvrcholením play off. Organizačně zvládnutá akce. Diváci fandili, výborná atmosféra," dodal kouč Mostu Jiří Tancoš.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Házenkářky Mostu se radují ze zisku Českého poháru

Most, který prošel do finále přes Hostivice, Písek a Kynžvart, se v dnešním utkání v hale na Podvinném mlýně dokázal vyrovnat s absencí několika zraněných hráček. Vedle Cholevové táhla Černé anděly také Adéla Stříšková, obě zaznamenaly po osmi gólech.

Mosteckou pohárovou nadvládu přerušila pouze v roce 2016 Poruba. Úspěšnější je jen Slavia, která má o jeden titul více. Jedenáctileté čekání na další primát však dnes neukončila.

Finále Českého poháru v házené:
Muži
Plzeň - Karviná 34:30 (18:18)
Nejvíce branek: Kosteski 8/2, Nejdl 7, Bláha 6, Douda 6/3 - Fulnek 7, Harabiš 4/2, Solák 4/1, Nantl 4
Ženy:
Most - Slavia Praha 25:24 (14:10)
Nejvíce branek: Cholevová 8/1, Stříšková 8, Mikulčík 3 - Weisenbilderová 6/3, Míšová 5/3, Jestříbková 5.
Muži: 19:00 Plzeň - Karviná.

Reklama