Hlavní obsah

Soudce zablokoval dražbu dresů a prstenů Kobeho Bryanta, matka hráče je tam dala bez dovolení

Americký federální soudce dočasně zablokoval aukci, na níž se měly dražit dresy a prsteny slavného hráče basketbalu Kobeho Bryanta v ceně až milión dolarů (téměř 20 miliónů korun). Vyhověl tak Bryantově stížnosti, podle níž tyto památeční předměty dala do dražby aukční síně Goldin Auctions jeho matka Pamela Bryantová, a to aniž se ho zeptala. O chystaném prodeji se dozvěděl až z tiskového prohlášení dražební síně.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Basketbalista Kobe Bryant.

Článek

Proto Bryant požádal soud, aby prodej zablokoval. "Ačkoli Pamela Bryantová měla v držení jisté osobní předměty žalobce, on nikdy své matce nedal vlastnická práva na tento majetek, ani právo je dát do aukce," uvedl Bryantův obhájce v žalobě podané 6. května u kalifornského soudu.

Soudce zablokoval prodej jen dočasně do dalšího řízení, které se má konat 13. května.

Dražební síň Goldin Auctions mezitím sama podala žalobu, s jejíž pomocí chce dosáhnout, aby se červnová aukce mohla uskutečnit. Bryantova matka se na ně prý obrátila v prosinci a nabídla jim do dražby předměty, které podle svého tvrzení má v držení asi 15 let a před pěti lety jí prý syn řekl, že jí patří.

Reklama

Související témata: