Hlavní obsah

Staples Center se v prosinci přejmenuje na Crypto.com Arena

Slavná hala Staples Center v Los Angeles změní poprvé v historii jméno. Multifunkční aréna, která poskytuje domov mimo jiné basketbalistům Los Angeles Lakers a Clippers v NBA a hokejistům Kings v NHL, ponese od Vánoc název Crypto.com Arena. Vlastníkům haly vynese podle informací AP lukrativní dohoda s platformou zabývající se obchodováním s kryptoměnou 700 milionů dolarů za 20 let.

Foto: www.staplescenter.com

Staples Center v Los Angeles

Článek

Název Staples Center nesla hala s kapacitou 20.000 diváků od svého otevření v říjnu 1999. Ke změně jména dojde 25. prosince před tradičním vánočním duelem basketbalistů Lakers, kteří budou hostit Brooklyn Nets.

Právě Lakers patří k nejúspěšnějším nájemníkům. Ve Staples Center získali šest ze svých 17 titulů šampionů NBA. Třikrát se tu z trofeje radovaly basketbalistky LA Sparks ve WNBA, hokejisté Kings na místním ledě slavili dvakrát zisk Stanleyova poháru. Hala devatenáctkrát hostila i slavnostní předávání hudebních cen Grammy, třikrát se tu hrálo Utkání hvězd NBA a dvakrát NHL.

V Singapuru sídlící společnost Crypto.com začala v poslední době do světového sportu masivně investovat. Své jméno zviditelňuje ve formuli 1, nejvyšší italské fotbalové lize, francouzském fotbalovém klubu Paris St. Germain, v Montrealu Canadiens v NHL či na akcích smíšených bojových umění UFC.

Reklama

Související témata: