Hlavní obsah

Tohle jsou nejlepší sportovní momenty, libuje si po vydřeném postupu Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úvodu zápasu se jí nedařilo, ve druhém poločase ale české házenkářky podržela. Brankářka Petra Kudláčková pomohla ke klíčové výhře reprezentantek nad Slovenskem 24:23. Národní tým si vítězstvím zajistil postup do hlavní fáze turnaje a ze španělské Llírie se stěhuje do Granollers poblíž Barcelony, kde od středy do neděle vyzve Jižní Koreu, Dánsko a Kongo.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankářka Česka Petra Kudláčková na archivním snínku z utkání s Norskem při turnaji O štít města Chebu.

Článek

Llíria (Od našeho zpravodaje) - Jaké jsou pocity po vydřené výhře?

Moc se mi ulevilo. Musely jsme do zápasu dát úplně všechno, protože se nám tolik nedařilo. O to víc výhra chutná. Tohle je to nejlepší, co nás může ve sportu potkat.

Čekala jste, že Slovenky budou tak náročný soupeř?

Myslela jsem si, že budou klást odpor, ale že ho ve druhém poločase zlomíme. Za stavu 7:12 jsem moc v klidu nebyla. V bráně jsem nic nechytla, ale věřila jsem, že se zvedneme v obraně i v útoku a zápas otočíme.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankářka Česka Petra Kudláčková (33) na archivním snínku z utkání s Norskem při turnaji O štít města Chebu.

Co jste si říkala ve druhém poločase, kdy jste soupeřkám dlouho nemohly odskočit na větší rozdíl?

Bylo mi hrozně špatně. Očima jsem pořád holky tlačila, abychom si konečně vytvořili aspoň dvougólový náskok. To se povedlo až v závěru.

Celý zápas vás trápila slovenská brankářka Viktória Oguntoye, která si udržela výtečnou 46% úspěšnost zákroků. Jak jste viděla její výkon?

Dlouhodobě je výtečná brankářka. Dneska to ukázala a opravdu nás potrápila. Po takovém výkonu, který jí nestačil na výhru, jí musí být smutno.

Naopak vy můžete slavit. Oddechla jste si po posledním zákroku deset sekund před koncem?

To teda. Stačila by nám i remíza, ale vítězství je samozřejmě cennější. V závěru jsem myšlenkami tlačila čas dopředu. Poslední střelu si ani nepamatuju, ale nějak jsem ji chytla a bylo hotovo. Naštěstí.

Nejsou pozápasové oslavy trochu přehnané? Přeci jen porazit Slovensko a postoupit do hlavní fáze byl minimální cíl, který se málem nepovedlo splnit.

Já vím, oslavy vypadají, jako bychom vyhrály mistrovství světa. Ale my jsme tuhle výhru fakt potřebovaly. Je pro nás ohromně důležitá, tak ji chceme oslavit.

Díky postupu jste si zajistily zápasy proti Jižní Koreji, Dánsku a Kongu. Jak se těšíte?

Hrozně moc. Konečně se střetneme i s neevropskou házenou. I když si do hlavní fáze neodnášíme ani bod a šance na postup jsou minimální, půjdeme do toho na bomby!

Reklama