Hlavní obsah

Kapitánka Malá se raduje po vydřeném postupu: Jedeme do Barcelony!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Házenkářky nastoupily na mistrovství světa poprvé v roli favoritek. Ve španělské Llírii proti Slovensku se musely vypořádat i s pětibrankovým mankem, ale skóre otočily a zvítězily 24:23. Kapitánka Veronika Malá nechválila výkon, ale oceňovala českou bojovnost.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Veronika Malá na archivním snímku

Článek

Llíria (od našeho zpravodaje) - „Kam jedeme?" vykřikla brankářka Petra Kudláčková a radostně skočila na Veroniku Malou. „Do Barcelony!" opáčila nadšeně křídelnice českého týmu. Právě ve druhém největším španělském městě budou reprezentantky bydlet a odtud jezdit do 25 kilometrů vzdáleného Granollers, házenkářské bašty se 60 tisíci obyvateli.

„Hodně se tam těším," prozrazuje Malá, která je ráda, že si Češky kromě Dánska zahrají i s neevropskými soupeři Jižní Koreou a Kongem. „Doufám, že uhrajeme co nejlepší výsledky. Snad nám zbyly ještě nějaké síly," doplňuje kapitánka.

V rozhodujícím duelu v souboji o postup se totiž Češky pořádně nadřely. „Výkon to rozhodně nebyl přesvědčivý, Slovenky se držely dlouho. Ale je to tam, vyhrály jsme!" raduje se Malá, která v prvním poločase schytala nepříjemný zásah do svalu nad kolenem. „Zbytek duelu jsem přežívala, dost to bolelo, ale snažila jsem se co nejvíc pomoct týmu," říká.

Malá tak na hřišti válčila nejen se soupeřem, ale i sama se sebou. Podle ní rozhodla o výsledku právě bojovnost. „V závěru jsme se hecovaly, vyšlo nám několik obran za sebou a chytla se i gólmanka," chválí 27leté levé křídlo po klíčovém vítězství, které odvrátilo blamáž a zajistilo Česku postup ze třetí pozice.

Házenkářky tak skončí nejhůře na 24. místě. Do hlavní fáze si ale kvůli porážkám s Německem a Maďarskem nepřenáší ani bod a jejich postup do čtvrtfinále by se rovnal zázraku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články