Hlavní obsah

U házenkářů Karviné by měl zůstat slovenský kouč Hanták

KARVINÁ

Házenkářské mistry z Karviné by měl také v příští sezóně vést slovenský trenér Jozef Hanták, i když mu končí smlouva a teprve bude jednat s vedením. Podle ekonomických možností se klub teprve bude rozhodovat, jestli se zapojí do Ligy mistrů nebo jiného evropského poháru.

Článek

"Všechno je otázka financí. Evropský pohár fanouškům chceme nabídnout, ale zatím je moc brzy na to, abychom řekli, do jakého se přihlásíme," řekl ve čtvrtek manažer klubu Miroslav Pelech.

Baník má jako šampión automaticky nárok na Ligu mistrů. Vzhledem k vysokým finančním nákladům na účast se jí ale vloni vzdal a přihlásil se do Poháru EHF. Situace by se teoreticky mohla opakovat.

"Bude se to odvíjet od našich ekonomických možností. Čekají nás nějaká sezení s partnery. Nejprve musíme mít v ruce nějaké garance a výhled na další sezonu, teprve pak se uvidí," uvedl Pelech s tím, že na závaznou přihlášku do některého ze čtyř evropských pohárů má klub čas do druhé poloviny června. Kdyby se Karviná rozhodla pro nejprestižnější soutěž, musela by kvůli nízkému koeficientu začít v kvalifikaci.

Stoprocentně jisté není zatím ani obsazení trenérského postu. Hanták měl jen roční smlouvu, ale podle neoficiálních zpráv by měl u týmu zůstat. "Ve smlouvě je opce, že do konce května můžeme jednat o prodloužení. Vůbec neuvažujeme, že bychom jednali s jiným trenérem. Oslovíme ho a věříme, že se dohodneme, protože to je dobrý a sehraný realizační tým," sdělil prezident klubu Pavel Halada.

Baník vybojoval ve středu ve finále proti Zubří potřebnou třetí výhru a získal posedmé za sebou domácí titul. Od roku 2000 vyhrál extraligu už podesáté.

Reklama

Související témata: