Hlavní obsah

Umějí přitvrdit, ale my jsme toho dokázali využít, říká po první finálové výhře nad Plzní karvinský Solák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen o mistrovském hattricku házenkářů Plzně dostal v úvodním zápase finále trhlinu. Vítěz základní části z Karviné zvítězil doma 33:28 a udělal první krok k přerušení nadvlády týmu ze Západu Čech. „Je to ale jen první bod, nic moc to zatím neznamená. Snad jen psychickou vzpruhu," uvedl karvinský Dominik Solák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Dominik Solák z Karviné, Tomáš Nejdl z Plzně a David Růža z Karviné.

Článek

Oba týmy se ve finále potkávají počtvrté za sebou, série na tři vítězství pokračuje ve středu v Plzni. „Ve středu nás čeká další těžký zápas, o kterého půjdeme se jasným cílem, aby to bylo po dvou zápasech dva nula pro nás. ale chceme, aby to bylo 2:0," líčil Solák.

Karviná zahájila finálovou sérii skvěle a velmi brzy vedla 5:0. Hosté z Plzně odpověděli důrazem a už ve 3. minutě měli dva vyloučené. „To je jejich hra, jsou známí tím, že umějí přitvrdit. Na druhou stranu je to velice zkušený tým, který dvakrát za sebou ligu vyhrál. Trochu jsme těch jejich vyloučení využili," popisoval Solák.

„Oni na to šli tvrdě, my hlavou. Trochu jsme je tím rychlým vedením zaskočili. Myslím, že jsme měli i více sil a byli jsme na ně dobře připraveni. Mohlo to skončit i větším rozdílem, ale důležitý je první bod," vykládal Solák, který do play off naskočil kvůli zranění až v semifinálové sérii proti Dukle Praha. „Ještě to není stoprocentní, ale jsem schopný hrát a nějakým způsobem i klukům pomoct. Jsem šťastný, že mohu hrát a že vedeme 1:0," uvedl karvinský házenkář.

Finálová série pokračuje druhým zápasem ve středu v Plzni. „Odpočineme, mrkneme na video. Odehráli jsme toho proti sobě spoustu a už se nemáme moc čím překvapit. Zase to bude o tom, kdo bude mít větší srdíčko. My jsme ho měli v prvním zápase. Všichni, co nastoupili na hřiště předvedli super výkon. Mohli jsme se jeden na druhého spolehnout," poukázal Solák.

Reklama

Související témata: