Hlavní obsah

Utkání NFL přerušené po kolapsu hráče se dohrávat nebude

Pondělní zápas NFL mezi Cincinnati a Buffalem, jenž byl přerušen po kolapsu hráče hostujících Bills Damara Hamlina, se dohrávat nebude. Oba týmy už mají jistotu postupu do play off a dohrávka duelu by si vyžádala v elitní lize amerického fotbalu odklad začátku vyřazovacích bojů.

Foto: John McCoy, ČTK/AP

Americký fotbalista Buffala Bills Damar Hamlin na archivním snímku.

Článek

Utkání bylo přerušeno v první čtvrtině za stavu 7:3 pro domácí Bengals poté, co Hamlina postihla srdeční zástava. Hráče na trávníku resuscitovali a sanitka ho poté odvezla do nemocnice v Cincinnati. Lékaři ve čtvrtek uvedli, že Hamlinův stav se výrazně zlepšil: čtyřiadvacetiletý hráč je při vědomí a komunikuje.

"Byl to hodně těžký týden. Soustředíme se na uzdravení Damara Hamlina a jsme povzbuzeni zlepšením jeho stavu," uvedl komisionář NFL Roger Goodell v tiskovém prohlášení o zrušení zápasu.

V základní části zbývá odehrát poslední kolo, jež je na programu tento víkend, play off začne 14. ledna. Cincinnati a Buffalo už mají postup do vyřazovací fáze jistý, spolu s Kansas City ale ještě bojují o první místo v AFC, které zaručuje volno pro první kolo play off.

Vedení soutěže proto připravilo různé scénáře, jak bude vítěz konference určen, jednou z možností je utkání na neutrální půdě. O variantách budou dnes hlasovat majitelé klubů.

Reklama