Hlavní obsah

V prvním zápase házenkářek se pozitiva hledala těžko. Obstálo alespoň mládí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychle zapomenout a odrazit se ode dna budou muset české házenkářky po úvodní prohře 21:31 s Německem na mistrovství světa. Trenér Jan Bašný nebyl s výkonem spokojen, vyzdvihl alespoň výkon mladých spojek, které v poslední dvacetiminutovce stáhly vysoký náskok soupeře.

Foto: Profimedia.cz

Veronika Mikulášková v zápase proti Německu

Článek

Llíria (Od našeho zpravodaje) - Ve 41. minutě vedly Němky drtivým náskokem 24:12. Pod vedením mladých spojek z nejvyšší domácí soutěže ještě reprezentantky soupeře mírně znervózněly. Následnou desetiminutovku ovládly 8:2 a rázem to bylo jen o šest branek. Zazářila hlavně 21letá střední spojka Mostu Veronika Mikulášková. „Rozhodně jsem nečekala, že si tolik zahraju," přiznává.

Mikulášková se prosadila celkově třikrát. „Určitě bych ale byla radši, kdyby se zadařilo týmu," říká. Na palubovce spolupracovala s teprve 19letou Charlotte Cholevovovou, se kterou se výborně zná z Mostu, a také 23letou Silvií Poláškovou z Poruby. „Se Sisou jsme se sehrály už v Chebu, takže si také vyhovujeme. Ale dostat se přes tvrdou německou obranu bylo opravdu složité. Na šance jsme se nadřely, soupeřky nás výborně přerušovaly," hodnotí Mikulášková.

Ta si pochvaluje, jak nové hráčky snadno zapadly do kolektivu. „S holkami si rozumíme a v týmu máme srandu," popisuje. Vysoká porážka by podle ní neměla na náladě hrát velkou roli. „Z nepovedeného zápasu se nehroutíme a budeme bojovat," slibuje házenkářka.

Český tým se bude snažit úvodní porážku odčinit v sobotu, kdy vyzve Maďarsko. To se ve čtvrtek trápilo se Slovenkami, ale nakonec zvítězilo 35:29. „Viděly jsme část zápasu, ale ještě si utkání budeme detailně rozebírat na videu," prozrazuje Mikulášková.

Reklama

Související témata: