Hlavní obsah

Velký návrat! Házenkářský fantom Galia si zachytá za Karvinou po 19 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani po nepříjemném zranění kolene stále nekončí. Třiačtyřicetiletý brankář Martin Galia se rozhodl pro návrat domů. Po dlouhých 19 letech v zahraničí si zachytá za Karvinou, kde plánuje ukončit úspěšnou kariéru. V klubu úřadujícího mistra ale bude působit i v dalších rolích.

Foto: Česká házená

Dlouholetý reprezentační házenkářský gólman Martin Galia se vrací do Karviné.

Článek

Rodák z Ostravy posledních šest let působil v polském Zabrze. Kvůli zranění kolene přišel o většinu uplynulé sezony včetně mistrovství Evropy. Velezkušený gólman s 212 reprezentačními starty ale takhle končit nechtěl.

„O tom, že se jednou vrátím do Karviné, jsem věděl už od prvního dne, kdy jsem ji opustil. Nynější přestup se rodil velmi lehce. Bavili jsme se o tom poslední tři sezóny a teď nastal ten pravý čas, abych klubu vrátil všechno, co mi kdysi dal," okomentoval Galia svůj přestup pro klubový web.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HCB Karviná (@hcbkarvina)

S Karvinou získal tři tituly už na přelomu tisíciletí, poté ale odešel do zahraničí. Zachytal si ve Švédsku, v sezoně 2005/2006 v dresu Göppingenu dokonce získal ocenění pro nejlepšího gólmana Bundesligy. Poté působil v dalším německém klubu TBV Lemho nebo ve švýcarském St. Gallenu, odkud přestoupil do Zabrze.

Chytání míčů bude v Karviné ale jen část jeho práce. Plánuje se věnovat brankářům všech věkových kategorií jako trenér gólmanů, zároveň bude u A-týmu asistentem kouče Michala Brůny. „A těším se hlavně na návrat na palubovku. V Baníku bych chtěl ukončit svou dlouhou kariéru," doplnil Galia.

Reklama