Hlavní obsah

VIDEO: Basketbalový kouzelník se zapsal do knihy rekordů. Koš vstřelil ze 33 metrů

Svými netradičními kousky baví světoznámí basketbaloví kouzelníci Harlem Globetrotters fanoušky po celém světě. Teď si díky jednomu takovému vysloužili dokonce zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Basketbalová trefa do Guinnessovy knihy rekordů.Video: Reuters

 
Článek

Basketbaloví šoumeni se rozhodli pokořit rekord ve vstřelení koše z co největší vzdálenosti. Ten dosud držel Elan Buller z Pepperdine University, který se v únoru 2011 trefil ze vzdálenosti necelých 32 metrů.

Na konci minulého týdne jej však v Guinessově knize rekordů nahradil Corey „Thunder" Law. Nováček v týmu Globetrotters se o to pokoušel spolu se dvěma svými spoluhráči v US Airways Areně, kde domácí zápasy NBA hraje Phoenix Sun.

Pod bedlivým dohledem rozhodčího, kterého si pozvali zástupci Guinessovy knihy rekordů, se trojice pokoušela skórovat ze vzdálenosti 33,45 metru. Kvůli tomu nemohli házet z palubovky, ale až z prostoru za prvními sedačkami pro diváky.

Po hodině nepřesných pokusů se prosadil právě Law, jemuž byl následně předán zarámovaný certifikát. „Je to pro mne pocta. Nemůžu uvěřit, že se mi to jako nováčkovi povedlo. Paráda," usmíval se šťastný střelec.

Reklama

Související témata: