Hlavní obsah

VIDEO: Předčasná radost! Zrodil se z arogance touchdown roku?

Salt Lake City

Vysokoškolský americký fotbal patří v USA k nejsledovanějším sportovním odvětvím a neobvyklá scéna z víkendového utkání týmů Utahu a Oregonu naznačuje proč. Zatímco domácí hráči slavili touchdown, který ve skutečnosti nebyl, hosté se zmocnili míče a sami dotáhli bez potíží akci do úspěšného konce.

Kuriózní touchdown

 
Článek

Ke kurióznímu momentu došlo ve druhé čtvrtině zápasu. Po perfektním pasu doběhl Kaelin Clay z Utahu do koncové zóny a začal slavit druhý touchdown týmu v utkání, jenže on ani jeho spoluhráči si nevšimli, že Kaelin - poněkud furiantsky až arogantně - upustil míč ještě před vyměřeným územím a rozhodčí tudíž nechali ve hře pokračovat.

Jako první to zaregistroval Joe Walker z celku Oregonu. Sebral šišku, za podpory šesti spoluhráčů, kteří mu bez problémů odstranili z cesty jediného bránícího hráče, přeběhl přes celé hřiště a srovnal průběžný stav na 7:7.

Hrubá chyba domácího hráče a Walkerův následný stoyardový touchdown znamenaly pro hosty významnou psychickou vzpruhu a nastartovaly obrat v souboji. Oregon se nakonec radoval z výhry 51:27.

Reklama

Související témata: