Hlavní obsah

Karlovarsko - Galati 3:2Volejbalisté Karlovarska prošli v Lize mistrů po zlatém setu do druhého předkola

Karlovy Vary

Volejbalisté Karlovarska postoupili v Lize mistrů do druhého předkola. Po porážce 2:3 v Rumunsku zvítězili svěřenci trenéra Jiřího Nováka v domácí odvetě nad týmem Arcada Galati stejným poměrem a následně vyhráli i rozhodující zlatý set 15:10.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Lukasz Wiese z Karlovarska a Ivan Raic z Galati.

Článek

V druhém předkole český mistr narazí na vítěze dvojutkání Mladosti Záhřeb s černohorským celkem Budva Volley, o němž se rozhodne ve čtvrtek. Postup do skupinové fáze Ligy mistrů si zajistí až úspěšné týmy z třetího předkola, mezi elitní dvacítku se posunou dvě mužstva. Galati se do Čech vydá ještě jednou, neboť bude pokračovat v Poháru CEV, kde narazí na pražské Lvy.

Karlovarští hráči se po chvilkovém váhání rozjeli v obraně a po Keeminkových nahrávkách bodovali jak tvrdými útoky, tak chytrými údery do nehlídaných míst soupeřovy poloviny. Jenže hluché místo v druhé sadě vyneslo Galati šestibodový náskok, který už kouč Novák nestáhl ani řadou střídání.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Wessel Keemink a Marc Wilson z Karlovarska.

Dramatická koncovka třetího dějství potom vyzněla naopak pro karlovarský tým, který sice čelil pěti setbolům, ale nakonec po přešlapu blokaře Bissettea vyhrál 32:30. Hosté se znovu vzpamatovali a vynutili si tie break, který se jim však vůbec nepovedl, prohráli ho 9:15.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radost volejbalistů Karlovarska.

Rozhodnout více než dvouapůlhodinovou bitvu tak musel až zlatý set. Oba týmy se v něm opíraly do servisu, ale domácí volejbalisté přece jen o něco víc a po útoku nahrávače Keeminka vedli 10:7. Setbol i postupový bod pak zařídil Wiese.

"Na začátek sezony to byl hodně těžký soupeř, ale dneska jsme hráli skvělý volejbal," řekl České televizi Lukasz Wiese. Polský smečař se postaral o 27 bodů, lepší byl jen univerzál Patrik Indra (30).

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Wessel Keemink z Karlovarska se raduje z vítězství a postupu.

Karlovarsko se v evropských volejbalových soutěžích představilo v domácím prostředí po více než roce a půl. Naposledy hráli Západočeši ve své hale na mezinárodní úrovni loni v březnu čtvrtfinále Vyzývacího poháru. V minulé sezoně odehráli základní skupinu Ligy mistrů v zahraničí.

Odvetné utkání 1. předkola volejbalové Ligy mistrů:
Karlovarsko - Galati (Rum.) 3:2 (19, -22, 30, -22, 9), zlatý set 15:10
Rozhodčí: Gerothodoros (Řec.), Schimpl (SR). Čas: 141 min. Diváci: 625. První zápas 2:3, postoupilo Karlovarsko.
Sestava a body Karlovarska: Vašina 11, Wilson 4, Indra 30, Wiese 27, Zajíček 8, Keemink 6, libero Pfeffer - Ihnát 1, Patočka 7, Římal 1, Kočka 1, Fišer. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Galati: Raič 24, Šestan 21, Bissette 12.

Reklama

Související témata: