Hlavní obsah

Karlovarsko - Benfica 1:3 Volejbalisté Karlovarska si Ligu mistrů nezahrají

Karlovy Vary

Volejbalisté Karlovarska si skupinovou fázi Ligy mistrů nezahrají. Po výhře 3:2 v Lisabonu dnes na domácí palubovce podlehli v odvetě třetího předkola Benfice 1:3 po setech 25:20, 23:25, 21:25, 23:25 a čeká je osmifinále Poháru CEV.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Benficy Lisabon slaví v karlových Varech vítězství a postup.

Článek

"Jsme smutný, to je jasný. Nebyl to úplně špatný zápas, ale přišlo mi, že venku jsme měli víc odvahy. Asi jsme byli doma svázaní," řekl kapitán Daniel Pfeffer v České televizi.

V prvním setu se český mistr díky pětibodové šňůře dostal do vedení 12:8 a náskok udržel až do koncovky. Ve druhém setu Západočeši prohrávali 12:14, ale srovnali díky spolupráci Keeminka s Vašinou. V závěru sice po bloku zajíčka vedli 21:20, ale o sadu přišli v poměru 23:25.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Volejbalisté Karlovarska Patrik Indra a Jakub Ihnát během utkání s Benficou.

Po zklamání z nevydařené koncovky ve třetím setu za portugalským mistrem s brazilskými oporami zaostávali a ztráceli až o osm bodů (13:21). Nakonec sadu prohráli o čtyři body. Od začátku čtvrté sady hráli smečař Wiese a blokař Wilson a zdálo se, že by Karlovarsko mohlo uspět, ale tříbodový náskok neudrželo a v koncovce se třikrát v útoku neprosadil Vašina.

Karlovarsko v tříkolové kvalifikaci, z které postoupily jen dva celky, vyřadilo v prvním kole rumunské Galati po zlatém setu a ve druhém přešlo přes Záhřeb.

Soupeř v Poháru CEV vzejde Karlovarsku z utkání srbského celku Ribnica Kraljevo a německého mužstva SVG Lüneburg.

Odvetný zápas 3. předkola volejbalové Ligy mistrů:
Karlovarsko - Benfica Lisabon 1:3 (20, -23, -21, -23)
Rozhodčí: Jankovič (Srb.), Maroszek (Pol..). Čas: 113 min. Diváci: 950. První zápas 3:2, postoupila Benfica.
Sestava a body Karlovarska: Indra 26, Ihnát 5, Zajíček 8, Keemink 1, Vašina 9, Patočka 3, libero Pfeffer - Římal, Wiese 9, Wilson 2, Kočka. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Benficy: Gaspar 19, Ryuma 16, Soares 9.

Reklama

Související témata: