Hlavní obsah

Srbsko - Česko 3:0Volejbalisté na ME nenašli zbraň na srbský servis a končí v osmifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmifinále bylo pro české volejbalisty na ME konečnou. V italském Bari sice statečně vzdorovali favorizovaným Srbům, ale nakonec jim podlehli 0:3 po setech 21:25, 24:26 a 21:25. Rozhodujícím faktorem zápasů bylo podání, při němž měl soupeř navrch a nedovolil reprezentantům zopakovat čtvrtfinálovou účast z minulého kontinentálního šampionátu.

Foto: cev.eu

Čeští volejbalisté na ME nenašli zbraň na srbský servis a končí v osmifinále

Článek

Srbsko, čtvrtý celek evropského žebříčku, celý zápas tlačilo podáním, Česko za koncovou čarou naopak často chybovalo. Netrefilo do hřiště celek sedmnáct servisu. V útoku se ani jednomu ze svěřenců Jiřího Nováka nepovedlo složit víc než devět míčů. „Chtělo to víc preciznosti a klidnou hlavu na servisu,“ krčil rameny kouč.

V první sadě národní tým prohrával 10:16. Pak se sice několikrát přiblížil na rozdíl dvou bodů, ale na zvrat to nestačilo. Největší naději na úspěch měli reprezentanti během druhého setu, v níž dlouho vedli, ale ve vyrovnané koncovce se nedostali ani k setbolu.

Naopak Srbové svůj druhý proměnili. Ve třetím setu už měl soupeř se skvělým Atanasijevičem navrch, za 88 minut dovedl zápas k vítězné tečce, když proměnil třetí mečbol a stejně jako na ME 2019 vyřadil Česko v osmifinále. „Bohužel byli Srbové lepší a měli to něco málo navíc, aby nás porazili v každém setu. Takže bohužel končíme po nelichotivé porážce 0:3,“ mínil blokař Josef Polák.

„Nedali jsme si moc šancí se zápasem něco udělat, i když jsme možná k zisku jednoho setu nebyli daleko. Na jednu stranu jsem rád, že jsme zápasy s přímými konkurenty o postup ze skupiny zvládli, na druhou stranu, proti týmům, které jsou před námi, tomu trošku chybělo,“ doplňoval Novák.

Osmifinále mistrovství Evropy volejbalistů v Bari (Itálie):
Srbsko - Česko 3:0 (21, 24, 21)
Rozhodčí: Sarikaya (Tur.), Valentar (Slovin.). Čas: 88 min. Diváci: 3215.
Sestava a body Česka: Janouch 3, Vašina 7, Zajíček 7, Šotola 9, Galabov 9, Polák 9, libera Moník/Pfeffer - Licek 1, Hadrava 6, Srb. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Srbska: Atanasijevič 14, Perič 13, Kujundžič 9.

Reklama