Hlavní obsah

Volejbalisté nezískali v kvalifikaci ME na Slovensku ani set

BRATISLAVA

Čeští volejbalisté vstoupili do kvalifikace mistrovství Evropy 2007 dnešní porážkou na Slovensku 0:3 po setech 22:25, 20:25 a 15:25. Svěřenci trenéra Igora Prieložného se ve skupině B střetnou ještě s Dánskem a Maďarskem. Slovenský tým začal v tradičním derby s velkým nasazením, nedělalo mu problémy bodovat po soupeřově servisu a naopak svým podáním přiváděl Čechy do úzkých.

Článek

Při servisu kladenského smečaře Ogurčáka si domácí celek zajistil čtyřbodový náskok, odvrátil i českou snahu o zdramatizování koncovky a první set vyhrál 25:22. Při slovenském setbolu smečoval Marek Novotný do autu.

V dalších setech kraloval tým trenéra Vladimíra Přidala v bratislavském Národním tenisovém centru ještě jednoznačněji. Slováci trpělivě čekali na protivníkovy chyby, v závěru druhé sady přidal další důležité body z podání Ogurčák, zatímco na druhé straně Král i Štokr servis pokazili.

V třetím setu pak slovenský náskok rychle narostl na deset bodů a vydržel až do konce, protože čeští reprezentanti, kterým v Bratislavě chyběli blokaři Lébl, Rak a smečař Pešl, nedokázali najít recept na soustředěnou domácí obranu.

Příští sobotu 3. června se čeští volejbalisté představí v Dánsku. Přímo na šampionát postoupí vítěz skupiny, která se hraje systémem doma - venku, tým z druhého místa bude hrát v září baráž.

Výsledek - skupina B:
Slovensko - ČR 3:0 (22, 20, 15)
Rozhodčí: Nikel, Bogdanov (oba Něm.). Čas: 72 min. Diváci: 500.
Slovensko: Masný, Ogurčák, Kohút, Hupka, Kmeť, L. Diviš, libero Pipa - M. Sopko st., Barbierik.
ČR: Boula, Pláteník, Král, J. Novotný, M. Novotný, Staněk, libero Habada - Zapletal, Popelka, Rejlek, Štokr.

Reklama