Hlavní obsah

Volejbalistka Mlejnková odchází do Francie, bude hrát za Le Cannet

Praha

Nejlepší česká volejbalistka Michaela Mlejnková se přesouvá z Německa do Francie. Reprezentační smečařka ukončila angažmá ve Stuttgartu a na příští sezonu se upsala klubu Volero Le Cannet, který sídlí nedaleko Cannes.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalistka Michaela Mlejnková na archivním snímku

Článek

"Chtěla jsem zkusit novou výzvu v podobě nové země, jiné ligy a poznat francouzskou mentalitu a kulturu," napsala čtyřiadvacetiletá Mlejnková ČTK. "Moc se mi líbí prostředí, kde se klub nachází, finanční stránka je také velmi slušná a trenéra už dobře znám."

V třetím celku uplynulého ročníku nejvyšší francouzské soutěže bude Mlejnkovou trénovat Ital Lorenzo Micelli, pod jehož vedením hrála v sezoně 2018/19 v polském Rzeszówu.

Mlejnková zkusí v Le Cannet zaútočit na svůj premiérový klubový titul. Čtyřikrát získala stříbro v české extralize s pražským Olympem a letos byla počtvrté druhá v bundeslize se Stuttgartem, kam se vrátila loni po dvou sezonách v Rzeszówu. Také v polské lize skončila v minulém roce těsně pod vrcholem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.