Hlavní obsah

Volejbalistky KP Brno čeká obhajoba titulu a premiéra v Lize mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S obměněným kádrem, ale opět s medailovými ambicemi vstoupí do nadcházející sezony volejbalové obhájkyně titulu mistra České republiky z KP Brno, které čeká premiérová účast v Lize mistrů. Na tiskové konferenci to oznámili představitelé klubu.

Foto: Profimedia.cz

Volejbalistky KP Brno.

Článek

Po jarním zisku mistrovského titulu z týmu trenéra Erika Nezhody odešly do zahraničí opory Daniela Digrinová, Magdalena Bukovská a Ela Koulisiani. Družstvo se sice hodně omladilo hlavně z vlastních zdrojů, ale i tak se bude opírat o zkušené reprezentantky, Kateřinu Pavlíkovou a Slovenky Terezu Hrušeckou a Katarínu Körmendyovou, která přišla z Olomouce. Druhou posilou mistryň je Srbka Bjanka Stojanovičová na post univerzálky, naopak sešlo z angažmá Američanky Allie Garlandové.

„Liga bude letos hodně vyrovnaná, pevně věřím, že do semifinále postoupíme a budeme hrát o medaile. Také bychom rádi hráli Final Four Českého poháru, kde také obhajujeme prvenství,“ řekl Nezhoda.

Start sezony se ale v Králově Poli ponese ve znamení premiéry v Lize mistrů. Už příští týden se v Brně uskuteční první kvalifikační turnaj prestižní soutěže. Dorazí mistři Španělska (Gran Canaria), Izraele (Hapoel Kfar Saba) a Rumunska (Alba Blaj).

„Je to pro nás velká čest hrát tuto soutěž, byť nám udělení pořadatelství udělalo na čele finanční vrásky,“ řekl novinářům prezident klubu Richard Wiesner. Z turnaje postoupí dva týmy, a pokud mezi nimi bude Královo Pole, uspořádá ve stejném formátu i druhé kvalifikační kolo. Pokud Brňanky vypadnou, „spadnou“ do Poháru CEV.

O tom, že Brno bude od 10. do 12. října pořadatelem, rozhodl los, protože z finančních důvodů se o uspořádání turnaje dobrovolně nepřihlásil ani jeden ze čtyř účastníků. Brňanky bude organizace stát zhruba 1,7 milionu korun. „Bez podpory kraje, města a Českého volejbalového svazu by pořádání turnaje nebylo možné,“ konstatoval Wiesner.

Do extraligy vstoupí Královo Pole v sobotu ve Frýdku-Místku. Zápas bude zároveň generálkou na turnaj Ligy mistrů. „Favority soutěže vidím podobně jako loni v Liberci, Prostějovu a taky Olympu,“ prohlásil Nezhoda.

Reklama

Související témata: