Hlavní obsah

Olympiakos Pireus - KP Brno 3:0Volejbalistky KP Brno v prvním zápase Poháru CEV podlehly Olympiakosu

Volejbalistky KP Brno neuspěly v úvodním zápase osmifinále Poháru CEV proti Olympiakosu Pireus. V Řecku prohrály hladce 0:3 po setech 15:25, 18:25 a 19:25 a v domácí odvetě si mohou dovolit ztratit maximálně jeden set, aby si vynutily rozhodující sadu.

Foto: www.vkkpbrno.cz

Volejbalistky KP Brno.

Článek

Jihomoravanky se do osmifinále dostaly přes PAOK Soluň, dnešní měření sil s řeckým volejbalem pro ně dopadlo mnohem hůře. Od stavu 2:1 v úvodní sadě už ani jednou nevedly. "Setkali jsme se s úplně jinou úrovní volejbalu, než jsme zvyklí z extraligy, a nedokázali jsme na ni zareagovat. Na druhou stranu, pokud jsme si přihráli nebo dostali obranu k nahrávačce, útočili jsme velice dobře a konkurenceschopně, byť tomu výsledek neodpovídá," uvedl brněnský trenér Erik Nezhoda na klubovém webu.

Kapitánka Brňanek Daniela Digrinová před odvetou, která se uskuteční za týden, neztrácela odhodlání. "Do Brna sice jedeme s prohrou 0:3, ale v domácím prostředí a naší hale rozhodně můžeme zatlačit. Z tohoto zápasu si odvážíme jednak cenné zkušenosti a také ponaučení, co máme zlepšit do příštího utkání, abychom se posunuly tam, kam potřebujeme," řekla.

Nejproduktivnější hráčkou zápasu byla s 18 body domácí univerzálka Milica Kuburaová. V barvách KP Brno se nejvíce prosazovala Bulharka na tomtéž postu Simona Nikolovová, jež nasbírala 12 bodů.

Pohár CEV volejbalistek - osmifinále, 1. zápas:
Olympiakos Pireus - KP Brno 3:0 (15, 18, 19)
Nejvíce bodů: Kuburaová 18, Wintersová 12, Salasová 10 - Nikolovová 12, Bukovská 10, Kuníková 5.

Reklama

Související témata: