Hlavní obsah

Volejbalistky Liberce, Prostějova a KP Brno udělaly druhý krok do semifinále

Volejbalistky Liberce, Prostějova a KP Brno vedou ve čtvrtfinále extraligy 2:0 na zápasy a k postupu jim chybí poslední krok. Vyrovnat stav série doma dokázal jen pražský Olymp, který porazil brněnské Šelmy 3:0. Třetí zápasy se hrají v pátek.

Foto: Ivo Stejskal, ČTK

Volejbalistky Prostějova na archivním snímku.

Článek

Držitelky Českého poháru z KP Brno zakončily úvodní set v Ostravě sedmibodovou šňůrou, obě další sady pak pro sebe rozhodly nejmenším možným rozdílem 25:23. Brňanky kralovaly na podání, připsaly si osm přímých bodů a vybojovaly už devatenáctou extraligovou výhru za sebou.

"I když zápas skončil 3:0, byl to boj do posledního balonu. Ostrava se vzdávat nebude, navíc tu byla spousta lidí, bubny a hodně hluku, takže jsme si na to musely zvyknout," uvedla kapitánka KP Daniela Digrinová na klubovém webu.

Ani liberecké vítězky základní části neztratily ve Frýdku-Místku set. Potíže měla favorizovaná Dukla pouze v druhém dějství, které skončilo 27:25, v prvním setu uhrály domácí volejbalistky jen deset a v posledním 12 bodů.

Olomouc v sobotu odehrála v Prostějově pět setů, dnes ale ve své hale předčila obhájkyně mistrovského titulu jen ve třetí sadě. Po jasné prohře 16:25 se ale svěřenkyně Miroslava Čady vzpamatovaly a získaly v sérii druhý bod. Prostějovský tým si opět poradil i bez reprezentační smečařky Kláry Faltínové, která musela vleklé problémy s nohou vyřešit operací.

Olymp byl doma proti Šelmám suverénní, v nejvyrovnanějším prvním setu brněnský tým uhrál 19 bodů. Pavlína Šimáňová se ve vítězném celku blýskla šesti esy a Pražankám se podařilo ubránit Anetu Kocmanovou-Havlíčkovou, která z 34 útoků bodovala jen osmkrát.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápasy:
Frýdek-Místek - Liberec 0:3 (-10 ,-25, -12)
Nejvíce bodů: Šumejková 14, Strušková 7, Livingstonová 6 - Kvapilová a Frankevyčová po 13, Šulcová 8. Stav série: 0:2.
Ostrava - KP Brno 0:3 (-17, -23, -23)
Nejvíce bodů: Skřivanová 13, Jedličková 8, Mikelová 7 - Nikolovová 19, Bukovská 15, Koulisiani 8. Stav série: 0:2.
Olymp Praha - Šelmy Brno 3:0 (19, 15, 14)
Nejvíce bodů: Kalhousová 14, Brancuská a Šimáňová po 10 - Kocmanová-Havlíčková a Kyryčenková po 9, Širůčková 6. Stav série: 1:1.
Olomouc - Prostějov 1:3 (-20, -18, 16, -23)
Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: