Hlavní obsah

Chorvatsko - Česko 0:3Volejbalistky na úvod Evropské ligy jasně přehrály Chorvatsko

České volejbalistky ve středu vstoupily úspěšně do Evropské ligy. Vítězky soutěže z roku 2019 vyhrály v Chorvatsku hladce 3:0 po setech 25:21, 25:16 a 25:15. Nejproduktivnější hráčkou byla se šestnácti body univerzálka Gabriela Orvošová.

Článek

Řecký trenér Jannis Athanasopulos do výběru pro Evropskou ligu zařadil i mladé volejbalistky, ale dnes nastoupily především ostřílené reprezentantky v čele s kapitánkou Michaelou Mlejnkovou a nahrávačkou Kateřinou Valkovou. Jedinou novou tváří byla prostějovská smečařka Klára Faltínová. Domácí volejbalistky dokázaly Češkám vzdorovat jen v úvodním setu, kdy prakticky smazaly pětibodové manko a za stavu 15:16 ze svého pohledu se přiblížily na rozdíl jediného bodu. Koncovka ale patřila českému týmu i díky esu střídající Denisy Pavlíkové.

Další dvě sady vypadaly jako přes kopírák. České volejbalistky předčily své soupeřky prakticky ve všech herních činnostech - měly více bodových bloků, přímých bodů z podání i úspěšných útoků. V obou setech od začátku vedly a pohodlně si došly pro vítězství.

Příští zápas čeká české reprezentantky za týden na Slovensku. Skupina B je jen tříčlenná, protože Bělorusko bylo vyloučeno kvůli válce na Ukrajině.

Evropská liga volejbalistek ve Varaždínu (Chorvatsko)
Skupina B:
Chorvatsko - ČR 0:3 (-21, -16, -15)
Rozhodčí: Fernández (Šp.), Bardič (Chorv.). Čas: 83 min. Diváci: 1500.
Sestava a body ČR: Faltínová 8, Jehlářová 13, Orvošová 16, Mlejnková 12, Trnková 9, Valková 2, libero Digrinová - Pavlíková 1, Kopáčová, Indrová, Baumruková, Svobodová, Kvapilová.
Nejvíce bodů Chorvatska: Grbavicová 11, Milošová 9, Samadanová 6.

Reklama

Související témata: