Hlavní obsah

Česko - Maďarsko 5:0Volejbalistky porazily v druhém utkání Maďarsko bez ztráty setu

České volejbalistky porazily i v druhém přípravném utkání před mistrovstvím Evropy Maďarsko. Po čtvrtečním vítězství 3:1 dnes svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose vyhrály čtyři klasické sety i pátý do 15 bodů.

Článek

Při vítězství 25:15, 27:25, 31:29, 25:20 a 15:5 byla nejlépe bodující hráčkou Gabriela Orvošová (15), za ní se seřadily Magdalena Bukovská (12) a Eva Hodanová s navrátilkyní Helenou Havelkovou (obě 11).

"Myslím si, že jsme do zápasu nastoupily líp než včera. Včera ten začátek byl trošičku nervóznější. Rozhodně jsme víc tlačily servisem Maďarky. Hůř to ustály, včera výborně čapaly. Dneska jsme byly agresivní ve všech činnostech," uvedla na svazovém webu Bukovská.

"Dnes jsme byli velmi dobří na útoku po špatném příjmu, ale horší po dobrém příjmu. Musíme zlepšit procenta právě po dobré přihrávce. Začínáme druhý týden přípravy, kdy nás čeká silná Belgie. Těšíme se na tyto zápasy a věřím, že právě v těchto utkáních se ukáže zlepšení," přidal trenér Athanasopulos.

Volejbalistky se po volném víkendu sejdou příští týden opět v Táboře, kde se ve čtvrtek a pátek střetnou s Belgií. Do ME vstoupí 18. srpna.

Přípravné utkání volejbalistek v Táboře (hráno na pět setů, poslední do 15 bodů):
Česko - Maďarsko 5:0 (15, 25, 29, 20, 5)
Sestava Česka: Valková 3, Mlejnková 9, Koulisiani 9, Orvošová 15, Hodanová 11, Jehlářová 10, libera Dostálová, Digrinová - Pavlová 5, Bukovská 12, Pelikánová 1, Brancuská 8, Havelková 11.

Reklama