Hlavní obsah

Prostějov - Nyíregyháza 3:1Volejbalistky Prostějova postoupily do osmifinále Vyzývacího poháru

Volejbalistky Prostějova postoupily do osmifinále Vyzývacího poháru. Maďarskou Nyíregyházu po středeční výhře 3:2 porazily v odvetě 3:1 na sety. Oba zápasy se hrály na Hané.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Do dnešního utkání domácí volejbalistky nevstoupily dobře a v úvodní sadě prohrávaly 12:16. Pak ale vyrovnaly a nakonec vyhrály 25:22. Ve druhém setu naopak neudržel vedení 16:12 Prostějov a nakonec se o ni přetahoval v dlouhé koncovce, kterou vyhrál 31:29.

Maďarský klub zápas zdramatizoval ziskem třetí sady, v níž od stavu 20:20 zaznamenal pět bodů za sebou. Čtvrtý set však znovu patřil Prostějovu, jehož nejproduktivnější hráčkou dnes byla Brazilka Jéssica Dos Santosová, která zařídila 26 bodů. Devatenáct bodů přidala česká reprezentační smečařka Klára Faltínová.

Dva pohárové zápasy ve dvou dnech považovaly Hanačky za mimořádně náročné. "Soupeř nás hodně tlačil servisem a byl výborný v obraně, ale my jsme zvítězily i postoupily dál hlavně bojovností. Nikdy během obou zápasů jsme ani na chvíli nic nevzdaly. Byly to z naší strany velmi povedené výkony i s trochou štěstíčka," uvedla na svazovém webu kapitánka Simona Bajusz.

Vysoko postup hodnotil i trenér mistrovského Prostějova Miroslav Čada. "Obě utkání měla vysoké tempo a skvělou kvalitu, byla tam vynikající obrana zejména od hráček maďarského týmu. I když jsme dobře útočili, tak se nám často nedařilo zakončením bodově prosadit přes špičkovou defenzivu hostů. Proto šlo o tak vyrovnaný boj. Tím cennější jsou naše dvě vydřené výhry a pochopitelně postup," řekl.

Po středečním postupu volejbalistek Liberce a Brna v Poháru CEV tak uspěl i jeden český celek v nižším Vyzývacím poháru. V osmifinále se Prostějov utká se španělským týmem Avarca Menorca.

Vyzývací pohár volejbalistek - 1. kolo, odveta:
Prostějov - Nyíregyháza (Maď.) 3:1 (22, 29, -20, 22)
Nejvíce bodů: Dos Santosová 26, Faltínová 19, Loffová 12, Meidlová 11 - Lebanová 24, Karaogluová 21, Cepniová 11. První zápas 3:2, postoupil Prostějov.

Reklama

Související témata:
Vyzývací pohár