Hlavní obsah

Ukrajina - Česko 3:0 Volejbalistky v oslabené sestavě prohrály první semifinále EL

České volejbalistky bez největších opor prohrály první semifinále Evropské ligy s Ukrajinou 0:3. Mladému výběru, který má průměr pouhých dvacet let, chyběly na neutrální rumunské půdě kapitánka Michaela Mlejnková, univerzálka Gabriela Orvošová či zraněná nahrávačka Kateřina Valková. Odvetu budou Češky hostit ve středu v Táboře.

Článek

Trenér Jannis Athanasopulos dal oporám volno před dalšími vrcholy sezony evropským šampionátem a olympijskou kvalifikací. I tak se reprezentantky ve dvou setech statečně Ukrajinek držely, do koncovek první i druhé sady šly s mírným vedením, ale ani dílčí výhry se nedočkaly. Prohrály 22:25, 23:25 a 17:25.

"Hráli jsme s velmi mladou sestavou a musím říct, že jsem rád, co jsme předvedli. V prvním a druhém setu jsme až do dvacátého bodu předváděli skvělý volejbal, v rozhodujících okamžicích jsme ale nedokázali získat body a vyhrát," řekl řecký kouč v tiskové zprávě svazu.

"Ve třetím setu jsme také začali dobře, ale nakonec jsme nedokázali ztrátovat a ztratili jsme kontakt. Věřím ale, že po tom, co jsme předváděli v úvodních dvou setech, máme stále šanci postoupit do finále," dodal Athanasopulos.

Středeční odvetu v Táboře budou české volejbalistky hostit od 18 hodin. V Evropské lize loni skončily druhé. Ve druhé dvojici vstoupily do semifinále lépe Švédky, které doma porazily Belgii 3:2.

Evropská liga volejbalistek - semifinále, úvodní utkání:
Ukrajina - Česko 3:0 (22, 23, 17) - hráno v Rumunsku
Rozhodčí: Tudor (Rum.), Kellenberger (Něm.). Čas: 91 min. Diváci: 200.
Sestava a body Česka: Pelikánová 2, Bukovská 9, Koulisiani 5, Brancuská 10, Kalhousová 3, Jehlářová 10, libero Digrinová/Kolářová - Grabovská, Žarnovická 1, Pavlová, Jedličková, J. Smolková 2. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Ukrajiny: Krajdubová 21, Milenková 13.
Švédsko - Belgie 3:2 (-24, 16, -16, 17, 16).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články