Hlavní obsah

ČR - Island 3:0Volejbalistky vstoupily do kvalifikace o ME hladkou výhrou nad Islandem

České volejbalistky vstoupily do kvalifikace o mistrovství Evropy 2023 výhrou nad Islandem. Outsidera skupiny B porazily na domácí půdě v Táboře hladce 25:14, 25:5 a 25:17. Ve středu svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose čeká zápas ve Finsku, které by mělo být společně s Černou Horou jejich největším soupeřům v boji o dvě postupová místa na finálový turnaj.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér českých volejbalistek Ioannis Athanasopoulos během utkání s Islandem.

Článek

Dnešní zápas měl jednoznačný průběh, Islanďanky nebyly schopné klást odpor. Řecký kouč českého národního týmu si mohl dovolit často obměňovat sestavu, protože domácí hráčky směřovaly za vítězstvím v jakémkoliv složení. "Myslím, že jsme byli lepším týmem. Jenom v prvním setu jsme byli trochu nervózní, protože jsme o Islandu neměli mnoho informací. Dlouho nehráli oficiální zápas a neměli jsme žádné video," uvedl trenér Athanasopulos.

Zápas nakonec trval 65 minut. Nejproduktivnější hráčkou českého týmu byla s deseti body Pavlína Šimáňová. "Určitě máme radost, že jsme potvrdily roli favorita a že jsme vyhrály 3:0. Ze začátku jsme byly nervózní, protože to byl první zápas kvalifikace a ještě před domácím publikem. Zvládly jsme to dobře, zahrály jsme si všechny hráčky z kádru, takže to hodnotím skvěle," pochvalovala si jediná zkušená česká blokařka v zápase.

Foto: Václav Pancer, ČTK

České volejbalistky hrají kvalifikační duel o postup na ME proti Islandu v Táboře.

Magdalena Jehlářová pro evropskou kvalifikaci kvůli studijním povinnostem není k dispozici a na soupisce pro úvodní duel kvalifikace chyběla Veronika Trnková, která patřila k nejlepším českým volejbalistkám v Evropské lize. Vedle šestadvacetileté Šimáňové se dnes na středu sítě střídaly devatenáctiletá Ella Koulisiani a ještě o rok mladší Lucie Blažková.

Utkání kvalifikace ME volejbalistek v Táboře:
Skupina B:
ČR - Island 3:0 (14, 5, 17)
Rozhodčí: Schimpl (SR), Fortuová (Něm.). Čas: 65 min. Diváci: 700.
Sestava a body ČR: Valková 1, Kossányiová 5, Koulisiani 7, Orvošová 5, Mlejnková 7, Šimáňová 10, libero Digrinová/Dostálová - Blažková 5, Faltínová, Pavlíková a Hodanová po 3, Kojdová 2, Baumruková.
Nejvíce bodů Islandu: Grétarsdóttirová 12, Stefánsdóttirová 5.

Reklama

Související témata: