Hlavní obsah

Slovensko - Česko 1:3Volejbalistky vyhrály na Slovensku a v Evropské lize vedou

České volejbalistky v Evropské lize po úspěchu v Chorvatsku vyhrály i druhý zápas. Na Slovensku v duelu plném zvratů a a chyb na obou stranách zvítězily ve středu 3:1 po setech 25:20, 25:21, 23:25 a 25:22. V českém týmu se prosazovaly především blokařky Veronika Trnková a Magdalena Jehlářová. Češky po zápasech na půdě soupeřek vedou s plným bodovým ziskem tabulku skupiny B a mají nakročeno do Final Four.

Foto: Sport Invest

Česká volejbalistka Michaela Mlejnková.

Článek

Nejvýraznější postavou úvodní sady byla Trnková. Ta v polovině setu třemi bloky v rychlém sledu pomohla Češkám do vedení 14:10 a po vyrovnání skóre definitivně zlomila sadu v český prospěch, když od stavu 16:16 dala ze servisu čtyři přímé body za sebou. Češky pak odskočily na 22:16 a pohodlně vyhrály.

Druhý set byl jako na houpačce. Česku patřila jeho první polovina. Proti nepřesným Slovenkám se prosazovaly v útoku, nahrávačce Kateřině Valkové vycházely kombinace středem sítě a Češky odskočily na 11:4. V polovině setu vedly 16:10, ale pak se domácí proti nedůrazným útokům od smečařek i univerzálky Gabriely Orvošové chytily v obraně a otočily na 20:18 ve svůj prospěch. Další pětibodovou sérii podpořenou úspěšnými bloky Jehlářové vzápětí udělaly Češky, znovu se dostaly do vedení a vyhrály i druhý set.

V úvodu třetí sady ale české volejbalistky úplně vypadly z role a výrazně usnadnily Slovenkám cestu k vedení 12:4. Trenér Jannis Athanasopulos prostřídal polovinu základní sestavy, jeho svěřenkyně znovu zpřesnily hru a bylo vyrovnáno na 15:15. Vyrovnaná koncovka ale tentokrát patřila domácím, které táhla především univerzálka mistrovského Prostějova Karin Šunderlíková. Ve čtvrté sadě české volejbalistky promarnily šestibodový náskok, ale pak se vzchopily a koncovku získaly pro sebe.

Nejproduktivnější hráčkou českého týmu byla se sedmnácti body Trnková. "Musíme být realisté v tom, že to nebyl úplně nejhezčí volejbal. který bychom chtěly předvádět. Nějaká bojovnost tam byla a to nám pomohlo dotáhnout to do vítězného konce," řekla České televizi. Výkyvy jsou dané i účastí mladých hráček, které dnes dostávaly příležitost z lavičky. "Je to druhý zápas v sezoně, tak je to normální, obzvlášť, když máte sedm nových hráček," vysvětloval řecký kouč. Ani jeho herní projev českých reprezentantek nenadchl. "Samozřejmě nejsem spokojený, jak jsme hráli. Jsem ale spokojený, že i když jsme nehráli dobře, tak jsme vyhráli," dodal.

Další zápas odehrají české volejbalistky v sobotu znovu se Slovenskem, tentokrát na domácí palubovce v Karlových Varech.

Evropská liga volejbalistek v Nitře
Skupina B - 3. kolo:
Slovensko - ČR 1:3 (-20, -21, 23, -22)
Rozhodčí: Tillmann (Maď.), Kralovič (SR). Čas: 114. Diváci: 350.
Sestava a body ČR: Faltínová 1, Jehlářová 11, Orvošová 12, Mlejnková 12, Trnková 17, Valková 4, libero Digrinová - Svobodová 3, Pavlíková, Bukovská 3, Grabovská.
Nejvíce bodů Slovensko: Šunderlíková 23, Žernovičová 14, Fričová 12.
1.Česko2206:1173:1406
2.Chorvatsko2113:3131:1413
3.Slovensko2021:6154:1770

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články