Hlavní obsah

Volejbalisty Liberce bude po Nekolovi trénovat zkušený Brom

Liberec

Novým trenérem volejbalistů Liberce se stal Petr Brom, který podle serveru iDNES převzal tým po odvolaném Michalu Nekolovi. Ten na lavičce Dukly skončil minulý týden po více než 12 letech kvůli špatnému vstupu do sezony. Brom už v Liberci působil pět sezon na počátku milénia a v roce 2003 jej dovedl k titulu.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Liberec povede zkušený trenér Petr Brom.

Článek

"Chtěli jsme českého trenéra, měli jsme pět, šest vážných kandidátů a hodně jsme to zvažovali. Nakonec nám z výběru vyšel jako nejzkušenější Petr Brom. Hrálo pro něho i to, že zná místní prostředí, že byl schopen nastoupit v podstatě ze dne na den a my jsme potřebovali nového trenéra k týmu co nejrychleji," řekl serveru iDNES ředitel Liberce Pavel Šimoníček.

Šedesátiletý Brom patří mezi nejzkušenější české trenéry. Třikrát slavil titul s Českými Budějovicemi, kromě toho vedl také Perštejn, Příbram, Karlovarsko, Ústí nad Labem či mládežnické reprezentace. Naposledy působil jako asistent u volejbalistek Olympu Praha.

„S trenérem Bromem jsme se zatím domluvili na angažmá do konce této sezony a že teď hlavně pomůže mužstvo nastartovat," řekl Šimoníček. Zápasovou premiéru si Brom odbude v čtvrteční odvetě 3. předkola Poháru CEV s Belchatówem, v němž bude Liberec dohánět prohru 0:3.

Reklama

Související témata: