Hlavní obsah

Volejbalový trenér Ferulík je ve vazbě, ve Šternberku skončil

ŠTERNBERK

U volejbalistek extraligového Sokola Šternberk skončil trenér Adrián Ferulík. Toho minulý týden zadržela slovenská policie poté, co svým vozem pronásledoval moderátora Rádia Expres.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

Šternberk, který je po šesti kolech s jediným vítězstvím na posledním místě tabulky, s Ferulíkem ukončil spolupráci. "Extraligový klub samozřejmě nemůže mít na lavičce trenéra, který má problémy se zákonem. Proto hledáme jeho náhradu," řekl Olomouckému deníku předseda šternberského klubu Jiří Zemánek.

V autě měl kulovnici

Slovenská policie objevila ve Ferulíkově automobilu kulovnici. Vyšetřovatel ho proto obvinil z nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi. V současnosti je volejbalový kouč ve vazbě, napsal deník Nový čas.

Pětapadesátiletý Ferulík, který má české občanství, podle listu v minulosti obtěžoval také další zaměstnance Rádia Expres i jiné slovenské rozhlasové stanice. "Od června 2007 jsme dostávali e-maily, které obsahovaly nejdřív nesmyslné prosby o pomoc, například při řešení restitučních a dědičných věcí v Lotyšsku, a poté e-maily plné vulgárních nadávek a agresivity," uvedla ředitelka Expresu Eva Babitzová.

Ferulík získal se slovenskými kadetkami bronz na mistrovství Evropy 1995, o čtyři roky později byl zvolen nejlepším volejbalovým trenérem na Slovensku. Působil také ve Slávii UK Bratislava a vedl i ženskou reprezentaci, od níž byl v roce 2001 odvolán kvůli neshodám s hráčkami. V zahraničí trénoval také mužské týmy.

Reklama

Související témata: