Hlavní obsah

Žabiny jsou prvními semifinalistkami ligy basketbalistek

Brněnské Žabiny se staly v nejkratším možném termínu prvními semifinalistkami ligy basketbalistek. Obhájkyně bronzu porazily i ve třetím čtvrtfinálovém duelu Slovanku, tentokrát ve své hale nejvýraznějším rozdílem 102:53.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Druhý tým základní části si už v prvním poločase vypracoval více než třicetibodové vedení a i díky drtivé převaze při doskakování (49:22) nakonec poprvé po 11 letech nastřílel v lize Slovance přes sto bodů. Litevská pivotka Monika Grigalauskytéová se na výhře podílela 22 body a devíti doskoky.

Ve čtvrtek mohou zpečetit postup také Hradec Králové a KP Brno, které vedou shodně 2:1 nad Chomutovem, respektive Slavií Praha. Mistrovský USK zatím odehrál jen jeden duel s SBŠ Ostrava a v sérii bude pokračovat až po pátečním rozhodujícím čtvrtfinálovém duelu v Evropské lize proti Schiu.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:
Žabiny Brno - Slovanka MB 102:53 (26:10, 56:24, 73:36)
Nejvíe bodů: Grigalauskytéová 22, Hamzová a Jurčenková po 16 - Brejchová 19, Zeithammerová 14, Hálová 9. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články