Hlavní obsah

Zámořský basketbalový bizár. Ariza se během týdne ocitl ve čtvrtém klubu NBA

New York

Americký basketbalista Trevor Ariza se během jediného týdne ocitl ve čtyřech klubech NBA. Momentálně se zdá, že desátým působištěm pětatřicetiletého křídelního hráče v zámořské lize bude Oklahoma City.

Foto: Sport.cz

Oklahoma je již čtvrtým Arizovým klubem během deseti dnů.

Článek

Ariza minulou sezonu strávil v Portlandu, z rodinných důvodů ale vynechal po koroanvirové pauze dohrávku ročníku v "bublině" v Orlandu. Trail Blazers jej v tomto týdnu dva dny před draftem poslali do Houstonu, odkud v den tradiční volby talentů putoval do Detroitu. A v pátek se podle zámořských médií stal součástí další výměny, do které byl vedle Oklahomy, která při draftu získala práva na českého rozehrávače Víta Krejčího, zapojen i Dallas.

Ariza už působil také v New York Knicks, Orlandu, Los Angeles Lakers, s kterými se stal v roce 2009 šampionem NBA, Houstonu, New Orleans, Washingtonu, Phoenixu a Sacramentu. Nejdéle vydržel v Houstonu, kde při tamním druhém angažmá strávil čtyři sezony a dohromady pět. Od premiéry v roce 2004 odehrál v základní části 1064 zápasů s průměry 10,5 bodu a 4,8 doskoku.

Reklama