Hlavní obsah

Zkusíme ještě zabojovat o medaili, říká trenér házenkářů Jičína Babák

Jičín

Házenkáři Jičína byli senzací minulého ročníku extraligy. Zvedli nad hlavu mistrovskou trofej pro vítěze soutěže, což byl největší úspěch v historii klubu. „Zahráli jsme si i evropské poháry, takže máme na co vzpomínat. Ale nikdo nemohl čekat, že zůstaneme na domácím vrcholu dlouhodobě. Jsme přece jen provinční klub a každá sezóna je jiná,“ říká trenér Aleš Babák v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Váš celek figuruje momentálně na pátém místě tabulky nadstavbové části extraligy. Jak to vnímáte?

Předně jsme rádi, že jsme se po základní fázi soutěže dostali do elitní šestky a nemůžeme tedy skončit hůř než uprostřed tabulky. Znamená to, že jsme na tom lépe, než třeba celky Karviné a Zubří, které ještě nedávno získávaly mistrovské tituly a letos hrají ve skupině o sedmé až dvanácté místo. Ale mrzí nás poslední porážka v Lovosicích. Bohužel se nám za uplynulé dva roky nestalo, abychom prohráli čtyři zápasy za sebou. Potkalo nás to až teď.

Čemu aktuální pokles formy přisuzujete?

Sestava týmu je ovlivněna zraněními a nemocemi. V březnu ani v dubnu jsme netrénovali v plném počtu a ve složení, v jakém bychom chtěli. Naše síla není tak velká jako loni, na čemž se výrazně podepsal odchod nejlepšího hráče Tomáše Babáka do Švýcarska. Ale to je v našem případě opakující se téma od začátku sezóny.

Jak vidíte jičínské šance na extraligové medaile?

Naděje pořád existuje. Zkusíme se poprat o bronz, jelikož stříbro už je daleko. Bereme ale naše aktuální postavení za prvními třemi příčkami reálně. Nejsme klubem, který by měl bojovat o zlato každý rok. Ale zbývající část sezóny chceme využít k tomu, abychom nasbírali co nejvíce bodů. Uvidíme, na co to bude stačit. Tím, že můžeme hrát relativně v klidu, se pokusíme dostat pod tlak favorizované soupeře.

Je jasné, že titul v extralize neobhájíte. Kdo podle vás letos vystřídá Jičín na českém házenkářském trůnu?

Kdybych měl říci jediný klub, tak Plzeň. Od jara hrají v kvalitní hale, zastupují sport z velkého města a těží i z mediální a celkové spolupráce s tamním fotbalem a hokejem. Myslím, že si Plzeň nenechá titul vzít, má k němu ze všech celků nejblíže.

Reklama

Související témata: