Hlavní obsah

Zlatý gól? Střelec o něm nejdříve vůbec netušil. Pak ho málem umačkali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trička oslavující sedmnáctý titul nemusela zůstat v krabicích, Střešovice se po osmi letech vracejí na domácí florbalový trůn. V superfinálovém dramatu udolaly Vítkovice 4:3 v prodloužení.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Nápřah Matěje Havlase, autora dvou střešovických gólů v superfinále.

Článek
Fotogalerie

Někdejší hegemon v O2 areně před rekordními 12 538 diváky završil parádní sezonu. Stoprocentní v základní části, v semifinále skalp obhájce z Mladé Boleslavi a ve finále Tatran zahnal strašáka loňské porážky v prodloužení. Díky šťastné střele Matěje Havlase, která po teči proklouzla do branky Lukáše Součka.

„Mířil jsem nad nohu a hráč to zblokoval. Štěstíčko se na nás usmálo,“ pochvaloval si Havlas, který hned vyrazil slavit pod střešovický kotel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

„Já nejdřív netušil, že to byl gól. Ale když jsem viděl, že se ostatní radují, tak jsem běžel taky. Bylo to šílené, skoro mě umačkali,“ usmíval se autor zlaté trefy. Sám skóre otevřel, následné vedení 2:0 ale favorita ukonejšilo a přišel obrat. „První třetinu jsme zvládli hodně sebevědomě, věřili jsme si, hráli jsme naši hru jednoduše, za skvělé podpory našich fanoušků. Byli jsme na dobré cestě a možná jsme mysleli, že to půjde samo,“ uznal Havlas.

„Druhá třetina od nás nebyla hodná superfinále, Vítkovice se zvedly, my je dostali do zápasu,“ uznal Havlas. Závěr ale svěřenci Milana Fridricha zvládli a dočkali se vytouženého titulu. „Byly to nervy, ale o to sladší výhra byla,“ oddechl si dvacetiletý forvard.

Jeden z klíčových hráčů týmu věří, že může nastartovat nová vítězná éra Tatranu. „Já příští rok určitě zůstanu a chceme se prát o co nejvyšší příčky,“ ujistil Havlas, jenž po vzoru otce, přednosty motolské traumatologie, studuje lékařskou fakultu.

Reklama