Hlavní obsah

Loučení s korunkou na hlavě! Nemohlo to být lepší, zářila hvězda superfinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ploše O2 areny dirigovala vítkovické oslavy s korunkou na hlavě. Naprosto po zásluze. Polská útočnice Dominika Buczeková byla hvězdou florbalového superfinále, při němž se ostravské derby hrálo v pražských kulisách. A 10 122 diváků bylo rekordní návštěvou na ženském florbale v Česku.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Dominika Buczeková z 1. SC Vítkovice po vítězném superfinále.

Článek
Fotogalerie

Při výhře 6:4 šestadvacetiletá Buczeková nastřílela hattrick a přidala jednu parádní asistenci. Její parťačky neměly složitou volbu, když v duchu tradice ve vyřazovacích bojích vybíraly nejlepší hráčku zápasu. „Holky rozhodly, že korunku si zasloužím dneska já, tak jsem ráda. Jestli ji někde neztratím, budu ji mít na hlavě i celé oslavy,“ smála se Buczeková.

Vítkovice jsou v Česku nejlepším týmem posledních let. Stejně jako vloni ovládly základní část bez ztráty kytičky, jenže před rokem jim cestu do superfinále nečekaně rázně zatarasil právě FBC semifinálovou výhrou 4:0 na zápasy. A tuhle vzpomínku Vítkovice těžko mohly vymazat z hlavy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

„Zápasy s nimi jsou ty nejkvalitnější, co v sezoně máme, Ale teď jsme si říkaly, že jsme lepší a že to zvládneme. A když budeme disciplinované, nemají nás čím zaskočit. To se potvrdilo, hrály jen brejky a my to zvládly fakt skvěle, až na výpadek ve třetí třetině,“ připomněla Buczeková tři rychlé góly soupeřek, které superfinále výrazně zdramatizovaly.

„Ale postavily jsme se k tomu úplně skvěle, přidaly další gól a pak už to bylo jen o nás,“ oddechla si Buczeková, která v modrých vítkovických barvách strávila pět let. A dopředu bylo jasné, že v O2 areně se s českou extraligou jedno z jejích největších es loučí.

„Dlouho jsem přemýšlela, že to tu chci ukončit zlatem. Tak jsem ráda, že se to povedlo. Loučení nemohlo být lepší,“ měla jasno Buczeková, jejíž novým zaměstnavatelem bude švédský Kalmarsund.

„Nejvíc mi budou chybět holky, celý tým i lidi kolem. Vítkovice jsou jedna velká rodina a pro mě budou rodinou navždycky,“ hlásila Buczeková, než se vydala do kabiny slavit historicky sedmý klubový titul. „Z té atmosféry mám husinu ještě teď. Fanoušci nás i FBC byli skvělí,“ smekala před rekordní kulisou.

Reklama

Související témata: