Hlavní obsah

Doubek se stal šampionem evropského okruhového seriálu NASCAR

Vallelunga/Praha

Automobilový jezdec Martin Doubek se v neděli stal šampionem evropského okruhového seriálu NASCAR. Titul v kategorii Euronascar 2 si zajistil vítězstvím v poslední jízdě závodu na okruhu Vallelunga v Itálii, do kterého nastupoval se ztrátou třinácti bodů na do té doby vedoucího Tobiase Dauenhauera z Německa.

Foto: @NASCARCZ1, Twitter

Automobilový jezdec Martin Doubek.

Článek

Finálová jízda šampionátu nabídla skvělé drama. Dauenhauer, který byl Doubkovým týmovým kolegou, potřeboval k celkovému triumfu dojet bez ohledu na výsledek českého pilota nejhůře třetí a v 9. kole se na tuto pozici propracoval. Vzápětí ale vyjel mimo trať, naboural do bariéry a klesl na desátou pozici. Nakonec dojel třináctý a Doubek, který si ve své kategorii připsal v sezoně pět výher, tak mohl začít slavit životní úspěch.

"Jsem opravdu šťastný a nevím, co bych řekl," radoval se Doubek. "Na dnešní večer nemám žádné plány, ale určitě to oslavíme. Nemám slov, ale cítím se skvěle," dodal jezdec týmu Hendriks Motorsport, který se v seriálu představil poprvé v roce 2015 a loni si připsal první vítězství.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martin Doubek (@martin_doubek)

Reklama

Související témata: