Hlavní obsah

Engeho s Charouzem čeká v Barceloně debut s prototypem Aston Martin

PRAHA

Premiéra týmu Aston Martin Racing v elitní kategorii LMP1 v seriálu Le Mans Series je za dveřmi. Sérii vytrvalostních závodů otevře již tuto neděli podnik 1000 kilometrů Katalánska a na okruhu v Barceloně nebudou chybět ani čeští zástupci. Za volantem nového Aston Martinu se budou střídat také Tomáš Enge a Jan Charouz.

Foto: Sport.cz

Prototyp Aston Martin LMP1.

Článek
Fotogalerie

Stáj Aston Martin nasadí v Barceloně dva prototypy a hlavním úkolem posádek bude sbírání zkušeností. Tým totiž dosud absolvoval pouze předsezónní testy na okruhu Paula Ricarda a nový vůz tak zatím neujel potřebné množství kilometrů. Vedení stáje počítá s účastí v kompletním seriálu LMS a v červnu chce uspět v legendárním závodu 24 hodin Le Mans.

„Závod v Barceloně pro nás bude první skutečnou zkouškou a prvním přímým porovnáním s vozy poháněnými dieselovými motory po změně technických předpisů. Všichni věříme, že souboje budou vyrovnanější než v předchozích sezónách, ale jaká bude skutečná situace, to zjistíme až ve Španělsku. Jedeme s novým vozem, takže se budeme hlavně učit, ale pro úspěch uděláme maximum,“ uvedl na svých internetových stránkách Enge.

„Naším cílem bude umístění na stupních vítězů. Je důležité, abychom stabilně dosahovali dobrých výsledků a nedopouštěli se chyb. Jen tak můžeme bojovat o celkové vítězství v šampionátu. Hlavním letošním cílem je úspěch při závodě 24 hodin Le Mans. Proto budou závody v Barceloně a ve Spa především přípravou na čtyřiadvacetihodinovku a bude důležité, abychom ve Španělsku získali co nejvíce zkušeností,“ doplnil Charouz, jenž v loňské sezóně obsadil v Barceloně při premiéře prototypu české stáje Charouz Racing System senzační třetí místo.

Dění na Katalánském okruhu odstartují v pátek měřené tréninky, v sobotu se piloti utkají v kvalifikaci o postavení na startovním roštu. Samotný závod odstartuje v neděli v 11:30 hod, vítěz by měl projet cílem o šest hodin později. Posádky okruh obkrouží celkem 215x.

Reklama

Související témata: