Hlavní obsah

Alonso: Ferrari se zvedne, ale já budu připraven

PRAHA

Fernando Alonso sice momentálně s přehledem vede pořadí jezdců mistrovství světa formule 1, ale nehodlá se ukolébat pocitem, že by měl už všechno jisté. Pilot stáje Renault naopak počítá s tím, že do seriálu ještě výrazně promluví Ferrari, jehož jezdcům v čele s mistrem světa Michaelem Schumacherem se prozatím moc nedaří. Alonso ale bude podle svých slov na jejich atak připraven.

Foto: HOCH ZWEI

Pilot formule 1 Fernando Alonso (vpravo).

Článek

"Ferrari se ještě určitě zvedne, bohužel. Je před námi ještě dlouhá sezóna a oni vědí, co dělat aby se začalo dařit. Jsem si jistý, že se ještě vrátí do boje o titul," říká Alonso. "Ale já se nebojím, věřím si. Vím, že tým pracuje dobře a je schopen mi kvalitně připravit vůz," dodal.

Alonso vyhrál poslední dva závody v Malajsii a Bahrajnu a vede pořadí MS o deset bodů před druhým Trullim z Toyoty. Schumacher má naproti tomu na kontě pouhé dva body a Ferrari zatím nepomohlo k oživení ani nasazení nového monopostu.

Renaultu se ale daří a Alonso si je vědom toho, že se je teď každý bude snažit porazit. "Je jasné, že všichni se teď budou snažit okoukat od nás některé věci a postupy, ale to je normální. Když začínáte závodit, taky pokukujete kolem, jak dělat vše co nejlépe," nedělá si z toho hlavu.

Reklama

Související témata: