Hlavní obsah

Alonso má před startem MS potíže s pneumatikami

PRAHA

Pár dnů před nedělním startem mistrovství světa automobilů formule 1 má problémy úřadující mistr světa Fernando Alonso. Za volantem monopostu McLaren se nedokáže sžít v zatáčkách s novými pneumatikami Bridgestone, které povinně užívají všechny týmy.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso na archivním snímku.

Článek

„Jestli budeme v melbournském Albert Parku úspěšní, si netroufnu říct. V každém případě o to budeme usilovat,“ řekl opatrně Alonso německým novinářům. Podle inženýrů McLarenu je problém nejen v pneumatikách, na které zatím nedokázali ideálně nastavit vůz, ale také v Alonsově zvláštním jezdeckém stylu. Velmi ostře točí volantem a reaguje na poslední chvíli, takže na nových gumách pak má problém vejít se do zatáčky.

Brazilec Felipe Massa to zvládá s ferrari lépe. „Massa a Ferrari v tom mají náskok, což je výhoda především pro první závod v Melbourne,“ uvedl sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, který nyní působí v roli poradce stáje. „Ferrari léta obouvá Bridgestone, což se ukazuje jako výhoda. Pneumatiky a nový vůz, to je ale problém začátku každé sezóny, vím o tom své,“ dodal Schumacher.

„Nebylo dost času nové pneumatiky otestovat a nastavit podle nich dokonale vůz. Musím dřív brzdit a čistěji najíždět zatáčku. Jde o zvyk, ale chvíli to trvá,“ vysvětluje Nick Heidfeld z týmu BMW.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint