Hlavní obsah

Alonso podle médií jedná se stájí Renault o návratu do formule 1

Paříž

Po velkých přestupech v tomto týdnu se ve formuli 1 možná schyluje také k významnému návratu. Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, který královskou motoristickou třídu opustil po sezoně 2018, podle médií jedná o angažmá v Renaultu a už prý se svojí bývalou stájí dokonce podepsal předběžnou smlouvu. Napsal to francouzský magazín Auto Hebdo, o rozhovorech španělského pilota s představiteli francouzského týmu informuje i španělský deník Marca.

Foto: Albert Gea, Reuters

Dvojnásobný španělský mistr světa Fernando Alonso údajně jedná o angažmá v F1 se stájí Renault.

Článek

V Renaultu je pro příští sezonu volné místo po odchodu Daniela Ricciarda do McLarenu, v němž australský pilot nahradí Španěla Carlose Sainze, který zase ve Ferrari zaujme pozici po odcházejícím Sebastianu Vettelovi z Německa. Alonso už v Renaultu působil a právě v jeho barvách získal v letech 2005 a 2006 oba tituly mistra světa.

"Alonso zpátky v Renaultu, ...pokud Renault (po koronavirové krizi) zůstane v F1?" napsal Auto Hebdo. "Více zdrojů potvrdilo vážná jednání mezi Španělem a jeho bývalým týmem a už má být podepsána i předběžná smlouva," pokračoval magazín. Sám Alonso spekulace přiživuje na sociálních sítích příspěvky se snímky ze svého působení v Renaultu.

Osmatřicetiletý Alonso debutoval ve formuli 1 v roce 2001 jako pilot Minardi, po éře v Renaultu působil také ve Ferrari, kde se stal třikrát vicemistrem světa, a v McLarenu. Už v posledních dvou letech působení v F1 se začal věnovat i jiným závodům včetně IndyCar. Vloni se stal mistrem světa ve vytrvalostních závodech a dvakrát vyhrál čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. Letos Alonso premiérově startoval na Rallye Dakar v Saúdské Arábii.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint