Hlavní obsah

Aston Martin představil jako první tým v F1 reálný vůz pro novou sezonu

Aston Martin ve čtvrtek představil jako první tým ve formuli 1 reálný vůz pro novou sezonu. Ambiciózní stáj, která vloni skončila v Poháru konstruktérů na sedmém místě, musela kvůli změně pravidel aplikovat řadu konstrukčních změn. Věří, že se s tmavě zeleným monopostem AMR-22 přiblíží stupňům vítězů. Vedle čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela bude v kokpitu opět Lance Stroll.

Foto: Profimedia.cz

Aston Martin představil jako první tým ve formuli 1 reálný vůz pro novou sezonu.

Článek

"Myslím, že naše auto vypadá fakt dobře. A platí, že co je vždy hezké, bývá i nejrychlejší. Rozhodně vypadá jinak než dřív, má v sobě něco futuristického," citovala Vettela agentura DPA.

Tým kanadského miliardáře Lawrence Strolla se stal prvním týmem, který pro nový ročník F1 ukázal opravdový vůz. Jejich konkurent Haas zveřejnil v minulých dnech pouze zabarvení na počítačovém modelu a Red Bull, v němž bude Max Verstappen obhajoval loňský triumf, předvedl jen maketu.

Nový monopost AMR-22 má již kvůli novým pravidlům přepracovanou aerodynamiku, stejně jako větší osmnáctipalcová kola. Tým má nového partnera v podobě saúdskoarabské energetické společnosti Aramco.

"Takové předpisy, jako jsou pro tento rok, tu ještě nikdy nebyly. Z hlediska podvozku šlo pravděpodobně o nejvýznamnější změnu, jaká byla kdy provedena," uvedl v prohlášení technický ředitel Andrew Green.

Aston Martin, který v minulosti závodil pod názvy Force India nebo Racing Point, má i nového šéfa Mikea Kracka. Bývalý funkcionář týmu BMW nahradil Otmara Szafnauera, jenž skončil na začátku toho roku.

Tým investoval do nové továrny v Gaydonu, jejíž součástí je simulátor a aerodynamický tunel. Podle majitele Strolla chce Aston Martin za pět let bojovat o titul mistra světa.

"Věřím, že na tom budeme letos mnohem lépe než minulý rok. Tentokrát jsme mohli vůz dál vyvíjet. V ideálním případě je výzvou bojovat o vítězství a stupně vítězů. Tento rok pro nás bude opravdovým testem," uvedl Vettel, který v minulé sezoně skončil v šampionátu na 12. místě.

Nová sezona formule 1 začne Velkou cenou Bahrajnu 20. března.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články