Hlavní obsah

Auto znovu vejpůl. Už je to otravné, komentoval Schumacher těžký karambol v Monaku

Zklamaný z dalšího nepovedeného závodu byl po Velké ceně Monaka německý jezdec formule 1 Mick Schumacher. Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera měl ve 27. kole těžkou nehodu, při níž rozpůlil vůz Haas na dva kusy. Z havárie vyvázl bez zranění, byla to nicméně po Grand Prix Saúdské Arábie jeho druhá těžká nehoda v sezoně.

Foto: Christian Bruna, ČTK/AP

Zdemolovaný monopost Micka Schumachera po těžké havárii v Monaku.

Článek

"Cítím se dobře. Samozřejmě je to ale velmi otravné. Co se týče závodního tempa, měli jsme na to jet vepředu. Šlo o to, abychom zůstali na trati. To se mi ale bohužel nepovedlo," řekl Schumacher na webu F1.com.

"Tempo bylo celkem rychlé, ale přesto jsme byli schopní na soupeře tlačit a útočit. Bohužel jsem byl ale trochu široký. Možná jsem vyjel deset centimetrů mimo stopu a to stačilo, abych ztratil veškerou přilnavost. Výsledek je takový, jaký je," litoval třiadvacetiletý jezdec, po jehož nehodě byl závod na několik desítek minut přerušen. Schumacher byl schopen opustit místo nehody po svých a absolvoval v zázemí ještě kontrolní vyšetření.

Závod nedokončil ani týmový kolega Kevin Magnussen, jenž odstoupil kvůli problémům s motorem. Spokojený proto nebyl ani týmový šéf Günther Steiner. Haas nedokázal bodovat v posledních třech závodech a zůstává osmý z deseti týmů v pořadí Poháru konstruktérů. Opravy Schumacherova vozu navíc zatíží napjatý rozpočet týmu. "Tenhle závod nás nemohl potěšit. U Micka jsme všichni viděli, co se stalo. Není příliš dobré, když máte znovu takhle velkou havárii. Musíme najít způsob, jak se posunout vpřed," dodal Steiner.

Reklama

Související témata: