Hlavní obsah

Barrichella možná čeká manželská bouřka. Koketuje totiž se sérií IndyCar

PRAHA

Zařekl se, že na amerických oválech ho ve formuli nikdo neuvidí. Dokonce i manželce to slíbil. Jenže to se ještě Rubens Barrichello dokázal domluvit na prodloužení angažmá ve formuli 1. Letos už ale o brazilského veterána není v elitní disciplíně zájem a jak známo, tonoucí se stébla chytá. Příští týden by měl Barrichello dva dny testovat s vozem IndyCar v Sebringu.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Brazilský pilot formule 1 Rubens Barrichello

Článek

Sympatický Brazilec se snažil udržet ve formuli 1 stůj co stůj, letošní sezóna by totiž byla jeho dvacátá v řadě. Už s devatenáctkou na kontě je rekordmanem, kulaté číslo ale bylo velkým lákadlem. Jenže Williams, kde devětatřicetiletý závodník v uplynulých dvou sezónách jezdil, vsadil na Venezuelana Pastora Maldonalda a Brazilce Bruna Sennu, synovce legendárního Ayrtona Senny. Jediné volné místo tak zbývá u stáje Hispania Racing.

Barrichello musel o místo bojovat už loni a už tehdy byl zmiňován jeho možný přestup do zámořského seriálu IndyCar. „Myslím, že bych se hned do něčeho nehrnul. Možná bych strávil celý rok se svou rodinou. Poté by asi opět zvítězila má vášeň pro rychlost. Určitě bych ale nezávodil na amerických oválech. Slíbil jsem to mé ženě a slib respektuji,“ prohlásil rodák ze Sao Paula před rokem.

Jak už tak ale bývá, rok se s rokem sešel a všechno může být jinak. Barrichello bude podle agentury AP příští týden dva dny testovat letošní monopost týmu KV Racing, pro který mimochodem jezdí jeho blízký přítel Tony Kanaan. ¨“Už to tajemství nemusíme držet pod pokličkou. Rubens pro nás bude testovat,“ pustil sedmatřicetiletý Brazilec do světa pomocí twitteru.

A Barrichellův slib manželce? I ten by mohl nakonec platit. V patnáctidílném seriálu jsou totiž jen tři závody na klasických oválech plus slavná pětistovka v Indianapolis. A brazilský pilot by se údajně mohl dohodnout na startech na silničních okruzích a oválům se vyhnout.

Reklama

Související témata: