Hlavní obsah

Bratři Schumacherové uzavřeli příměří

PRAHA

Po nedělní Velké ceně Monaka F1 to mezi bratry Schumacherovými pořádně jiskřilo. V posledním kole závodu se totiž Michael snažil předjet toyotu svého bratra a kola obou vozů se ve velké rychlosti dostala do kontaktu. Ralf pak Michaela obvinil z nebezpečné jízdy a neodpustil si několik jadrných poznámek na jeho adresu. Ve čtvrtek si ale oba všechno vyříkali.

Článek

"Bylo to hodně nebezpečné. Někdy Michael nebývá úplně při smyslech, občas mám dojem, že má vypnutý mozek," řekl bezprostředně po závodě Ralf Schumacher, který útok odrazil a udržel se na šesté příčce. "Kdyby se kola některého z nás jen lehce posunula, skončili bychom mimo trať," dodal.

Sedminásobný mistr světa, jehož stáj Ferrari už sedm závodů čeká na vítězství, si ale žádnou chybu nepřipouští. "Byl jsem jenom šest setin vteřiny za Ralfem a můj útok byl naprosto férový. Jsem čistokrevný závodník, nejsme na nedělní procházce," odrážel kritiku.

Po několika dnech vášně vychladly a oba bratři se k neshodám vyjádřili na čtvrteční tiskové konferenci na okruhu v Nürburgringu, kde se v neděli pojede Velká cena Evropy. "Na okruzích bojujeme za naše zájmy, za naše týmy. Ale ani na okamžik nezapomínáme na to, že jsme bratři a máme se jako bratři rádi," řekl Michael Schumacher. "Nicméně je fakt, že jsme oba nesmírně soutěživí závodníci toužící po úspěchu."

Smířlivě se tvářil i Ralf, který potvrdil, že si s bratrem už vše vyříkali. "Nejde o žádnou rodinnou nebo bratrskou válku, zkrátka máme jen rozdílné pohledy na věc. To se při závodění občas stává. Někdy se musíte rozhodovat ve zlomcích vteřiny a někdy svoje rozhodnutí prostě odhadnete špatně," neodpustil si ale malé rýpnutí do Michaela.

Reklama

Související témata: