Hlavní obsah

Centrum města a oslava historie. Formule 1 závodila s motorovým člunem

Praha

Dva odlišné světy se střely v centru Varšavy. Na silnici formule 1 a na vodě závodní motorový člun. V kokpitu F1 Robert Kubica a Bartłomiej Marszałek pod křídly F1H2O. Dva elitní piloti chtěli poznat, kdo bude úspěšnější v měření rychlosti při oslavě 100. výročí od bitvy o Varšavu, která je jednou z nejdůležitějších historických momentů v polské historii.

Formule 1 a závodní člun v centru Varšavy. Kdo byl rychlejší?Video: PKN ORLEN

 
Článek

Netradiční závod se konal v 6 hodin ráno. Vítězem tohoto neobvyklého měření sil se stal těsně Robert Kubica před Bartłomiejem Marszałkem.

Z bezpečnostních důvodů a kvůli omezením souvisejících s epidemií koronaviru se událost konala bez publika. Aby mohlo být vše precizně zaznamenáno, akce se zúčastnilo 91 lidí z televize. Bylo použito 33 stacionárních, 10 mobilních a 62 palubních kamer. Závod byl navíc zaznamenán ještě třemi drony a dvěma vrtulníky.

„Polsko má bouřlivou historii a své hrdiny, které ctí. Jsem velmi rád, že jsem měl příležitost řídit vůz formule 1 v ulicích Varšavy a zapojit se do iniciativy u příležitosti 100. výročí bitvy, která se zde konala, a přispěla k tomu, že můžeme žít ve svobodné zemi," řekl Kubica pro PKN ORLEN.

„Je skvělé, že se tento závod mohl odehrát ve Varšavě na řece Visle, královně polských řek. Jsem hrdý, že tímto způsobem můžeme světu připomenout události před sto lety," dodal Marszałek.

Netradiční závod zaznamenaný z desítek kamer můžete zhlédnout v přiloženém videu.

Reklama

Související témata: