Hlavní obsah

Další rána pro ruskou hvězdičku. Mazepinovi v Itálii zabavili luxusní vilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna pohroma za druhou se valí na bývalého ruského pilota F1 Nikitu Mazepina. Krátce před startem nového ročníku světového šampionátu přišel po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu o místo ve stáji Haas, nyní mu zase italské úřady zabavily luxusní vilu na Sardínii v hodnotě přes 105 milionů eur. Informuje o tom tamní list Corriera della Serra s tím, že se jedná o opatření související se sankcemi proti Rusku.

Foto: Profimedia.cz

Protiruské sankce v důsledku války na Ukrajině pocítil i ruský pilot F1 Nikita Mazepin.

Článek

V minulých dnech a týdnech zkonfiskovala italská policie v zemi několik přepychových sídel a jachet patřících ruským oligarchům, kteří se ocitli na sankčním seznamu EU. Nyní došlo také na Mazepina a jeho otce Dmitrije, který je vlastníkem firmy Uralkali vyrábějící chemické produkty a má úzké vazby na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Luxusní nemovitost ve městečku Portisco na severovýchodě ostrova s celkovou obytnou plochou více než 400 metrů čtverečních má 25 pokojů, rozlehlé zahrady i obří bazén. Její hodnota se odhaduje na více než 105 milionů eur (přes 2,7 miliardy korun). Oficiálně vila patří společnosti Ferimod Investments se sídlem na Kypru, italským daňovým úřadům se však podařilo prokázat, že skutečnými vlastníky jsou Nikita Mazepin a jeho 53letý otec Dmitrij.

Třiadvacetiletý Mazepin přišel do americké stáje loni, stejně jako sponzor společnost Uralkali jeho otce. V šampionátu F1 absolvoval moskevský rodák po boku Micka Schumachera jen jedinou sezonu, jeho nejlepším umístěním bylo 14. místo. V nedávném rozhovoru prohlásil, že se sankcemi nesouhlasí a hodlá proti nim zakročit. V týmu ho pro letošní sezonu nahradil Dán Kevin Magnussen.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NIKITA (@nikita_mazepin)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.