Hlavní obsah

Ecclestone míní, že zklamaný Hamilton ve formuli 1 skončí

Bývalý šéf seriálu formule 1 Bernie Ecclestone se domnívá, že sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton po kontroverzním závěru uplynulé sezony ukončí kariéru. Brzy sedmatřicetiletý britský jezdec přišel o rekordní osmý titul poté, co ho v posledním kole závěrečné Grand Prix Abú Zabí předjel jeho rival Nizozemec Max Verstappen.

Foto: Kamran Jebreili, Reuters

Lewis Hamilton krátce poté, co dojel ve Velké ceně Abú Zabí druhý a na stejném místě skončil i v celkovém pořadí MS.

Článek

"Nevím to, ale myslím, že se nevrátí. Jeho zklamání je příliš velké a je to pochopitelné. Má sedm titulů jako Michael Schumacher a by bylo na čase, aby se pustil do svého snu a začal podnikat v módě," řekl Ecclestone v rozhovoru pro švýcarský list Blick.

S Hamiltonem, jenž má v týmu Mercedes smlouvu ještě na dva roky, od závodu v Abú Zabí, který se jel 12. prosince, ještě nemluvil. "Před pár dny jsem se bavil s jeho otcem. Bylo mi hned jasné, že mi k budoucnosti svého syna nic neřekne. Takže jsme si povídali o byznysu," uvedl jednadevadesátiletý Brit, dřívější dlouholetý promotér F1, který její vedení opustil před pěti lety.

Ještě pět kol před koncem závodu v Abú Zabí měl Hamilton před Verstappenem náskok jedenácti sekund a mířil za titulem. Po havárii Nicholase Latifiho a vyjetí safety caru však nizozemský pilot nasadil novou sadu pneumatik a díky řadě kontroverzních rozhodnutí ředitelství závodu se dostal za Hamiltona, kterého v závěrečném kole předjel. Mercedes se svými protesty po závodě neuspěl.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Lewis Hamilton prý titul od soudu nechce.

"V posledních kolech se toho hodně pokazilo. Ředitel závodu Masi si mohl ušetřit dost potíží, kdyby po Latifiho havárii okamžitě zastavil závod s červenou vlajkou. Pak by poslední tři kola bylo superfinále mezi Maxem a Lewisem," míní Ecclestone.

Reklama