Hlavní obsah

Ferrari převálcovalo Mercedes. V autě mají několik triků, láteří Hamilton

Stále má v čele průběžného pořadí náskok 17 bodů. Přesto po nedělní Velké ceně Belgie formule 1 propadá obhájce titulu panice. Ferrari dalo jeho Mercedesu lekci, po letní přestávce je v evidentně lepší kondici. Podle Lewise Hamiltona vyhrál Sebastian Vettel tak suverénně, protože v konkurenčním autě je schováno několik triků.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Ferrari Sebastiana Vettela. Skrývá snad triky, jak tvrdí Lewis Hamilton...?

Článek
Fotogalerie

Že by další teorie spiknutí? Když do něj nedávno vrazil Kimi Räikkönen, mluvil Lewis Hamilton o „zajímavé taktice" Ferrari. A teď v neděli pro změnu zase o „tricích", které mají být schované v monopostu rivalské stáje.

„V závodě jsem udělal všechno, co jsem mohl. Ale Seb mě předjel tak, jako bych v závodě ani nebyl. V autě mají několik triků," stěžoval si v cíli Hamilton.

Jeho slova vyzněla, jako by Ferrari podvádělo, což náležitě rozžhavilo fanoušky stáje z Maranella.

„Ferrari má něco, co dělá Mercedesu starosti a o čem nemáme všechny informace," snažil se uklidnit atmosféru bývalý pilot David Coulthard.

Něco jim dodává extra výkon

Obhájce titulu posléze zařadil zpátečku. „Všichni máme ve svých autech triky. Trik je podle mě označení pro něco speciálního. Nevím, co mají ve svém autě," hájil Hamilton svá slova.

„Netvrdím, že dělají něco nelegálně. Něco jim ovšem dodává extra výkon. Byli silnější než my. Musíme odhalit, o co jde a zlepšit se," kaboní se lídr průběžného pořadí.

Rychle zareagoval také ředitel závodu Charlie Whiting. „Jsem fakt dost pobavený. Víme o autě Ferrari hodně a neexistuje šance, že by o něm něco věděl Lewis. Momentálně odvádějí dobrou práci a Mercedes se musí pokusit něco s tím udělat, čelit tomu," rýpl si do Hamiltona.

Jsme mistry na suchu, trumfuje Arrivabene

K výhře v kvalifikaci Britovi znovu pomohl déšť. V závodě však zaostal natolik, že Vettel si mohl v závěru dovolit šetřit motor. Kdyby Němec nechyboval v domácí Velké ceně, mohl už šampionát vést.

„Konečně žádné mraky. Jestliže Hamiltona po kvalifikaci nazvali mistrem deště, naší zbraní možná je, že my jsme mistry na suchu," kření se Maurizio Arrivabene, šéf týmu Ferrari.

Mercedes přišel po letní pauze s řadou vylepšení, jenže rival má momentálně navrch. „Doufám, že máme více výkonu. Letos jsme blíže než loni," cítí Sebastian Vettel.

„Máme skličující pocit, naše auto prostě nebylo dost rychlé. Vidíme velkou ztrátu. Oni nás na rovinkách spolkli," netají Toto Wolff, šéf Mercedesu.

Je jasné, že jeho stáj má velký problém. „V posledních dvou závodech před přestávkou jsme odvedli lepší práci, i když oni měli lepší auta. Když však hrajete karty a blufujete, můžete uspět jen jistý omezený čas, než si váš soupeř uvědomí, že to děláte," posílá Hamilton varování do vlastních řad.

Reklama