Hlavní obsah

Ferrari se zajímá o IndyCar, potvrdil šéf týmu

Maranello/Praha

U Ferrari se dějí velké věci. Tým tento týden oznámil, že po letošní sezoně od něj odejde Sebastian Vettel a brzy nato potvrdil příchod talentovaného jezdce Carlose Sainze. Teď šéf stáje Mattia Binotto přišel s tím, že Ferrari začalo hledat alternativní programy, kde by se mohlo uplatnit. „Zajímáme se o IndyCar a další série,“ prohlásil Binotto.

Foto: Sport.cz

Mattia Binotto.

Článek

I když pauza ve formuli 1 stále trvá, dějí se během ní velké změny. Postaralo se o ně hlavně Ferrari, které neprodloužilo smlouvu se Sebastianem Vettelem a vyvolalo mezi jezdci hru Škatulata, hejbejte se. Od příští sezony tak u Ferrari bude týmovým kolegou Charlese Leclerca Carlos Sainz a místo něj bude parťákem Landa Norrise u McLarenu Daniel Ricciardo.

Další přestupy tak jistě přijdou brzy, neboť je teď volné místo u Renaultu a co bude dělat Vettel, také zatím nikdo netuší. Ferrari však přišlo ještě s jednou zajímavostí, kvůli snížení rozpočtového stropu ve formuli 1 se rozhodlo, že se poohlédne po působení v jiných sériích. Jinak by totiž muselo propustit mnoho zaměstnanců.

„Ferrari cítí vůči svým zaměstnancům velkou sociální odpovědnost a chce, aby každý z nich měl i práci nadále,“ uvedl Mattia Binotto na webu motorosport.com. „Z tohoto důvodu jsme začali vyhodnocovat alternativní programy. Mohu potvrdit, že jsme se začali zajímat o IndyCar, která je sice teď zcela odlišnou kategorií od té naší, ale v roce 2022 má v ní dojít ke změně pravidel,“ pokračoval Binotto.

„Sledujeme ale také svět vytrvalostních závodů a další série. Snažíme se zvolit tu nejlepší možnost,“ dodal šéf Ferrari s tím, že snížení již schváleného rozpočtu pro rok 2021 ze sto pětasedmdesáti milionů dolarů na sto pětačtyřicet milionů dolarů se mu vůbec nelíbí, a tak musí vymýšlet další výzvy.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články